Home » Sikkerhed » Gratis program får dig ud af kløerne på ransomware
Gratis program får dig ud af kløerne på ransomware

Gratis program får dig ud af kløerne på ransomware

Share

I samarbejde med blandt andre Europol, FBI og rumænsk politi hjælper IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender ofre for ransomware verden over med et nyt værktøj, der giver personlig data tilbage til de udsatte. De undgår dermed afpresning for millioner af kroner

IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender har udviklet og frigivet et værktøj til afkodning af data, som skal bekæmpe nye versioner af GandCrab, verdens mest udbredte ransomware.

Værktøjet, der er udarbejdet i tæt partnerskab med Europol, rumænsk politi og med støtte fra FBI og andre retshåndhævende myndigheder, giver ofre verden over mulighed for at få stjålet information tilbage uden at betale hackere millioner af kroner i løsepenge. Det nye værktøj kan dekryptere data, der er blevet ramt af GandCrab-versionerne 1, 4 og 5.

Se også:  Færre trusler mod virksomhederne i 2022 – men de bliver målrettede
Giver kontrollen over det digitale liv tilbage

“Frigivelsen af dette værktøj til dekryptering er et stort gennembrud, der fremhæver den effektive virkning, det har, når sikkerhedsfirmaer og retshåndhævende myndigheder arbejder sammen,” lyder udmeldingen fra Bitdefender. “Vi har brugt mange måneder på crypto-research, og vi har afsat betydelig infrastruktur for at kunne hjælpe ofre med at få kontrollen over deres digitale liv tilbage uden at betale en dyr løsesum.”

GandCrab har været særdeles aktiv siden januar gennem en forretningsmodel, hvor udvikleren gør malwaren let tilgængelig for interesserede parter – as a service – for til gengæld at få del i profitten. Denne type ransomware spredes på mange måder fx via spam i e-mails, exploit kits og malware-kampagner. I 2018 har GandCrab gennemgået adskillige opgraderinger, særligt efter at Bitdefender frigav den første version af afkodsningsværktøjet, der også blev udarbejdet i samarbejde med lokale og internationale retshåndhævende myndigheder.

Se også:  Mystisk hacker-adgang i bundkort afsløret efter seks år

Her kan du gratis downloade afkodningsværktøjet til GandCrab.


TAGS
Bitdefender
ransomware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S