Home » AOD Pro » Ingen planer for genanvendelse af gammel it i danske virksomheder
Ingen planer for genanvendelse af gammel it i danske virksomheder

Ingen planer for genanvendelse af gammel it i danske virksomheder

Share

Næsten alt gammelt it-udstyr kan genanvendes i større eller mindre grad. Men danske virksomheder har ikke en plan for, hvordan det skal ske, og dermed går de glip af et stort it-miljøpotentiale

Fokus på bæredygtighed i virksomheder bliver større, men det er langt fra alle, der er kommet med på vognen, ikke mindst når det kommer til genanvendelse af gammelt, udslidt it-udstyr.

Det står at læse i det seneste regnskab fra 3 Step IT A/S, der i over 20 år har arbejdet med grøn omstilling inden for it-branchen.

”I 98 procent af tilfældene kan vi gøre enhederne til et aktiv igen ved at genanvende dem på andre markeder, mens de resterende to procent bliver splittet op, udvundet og genbrugt til produktion af nyt udstyr. Der er altså store miljøgevinster at hente ved at tænke en livscyklusløsning ind allerede i indkøbsprocessen af nye enheder,” forklarer salgsdirektør i 3 Step IT Morten Rooed Hansen i en meddelelse.

Se også:  Genanvendelse af it-udstyr kan være en vej til bæredygtighed
Kun 37 procent har en plan

3 Step IT har gennemført en markedsundersøgelse, der afslører, at kun 37 procent af de adspurgte nordiske virksomheder har en færdig plan for at reducere deres elektronikaffald, hvad 3 Step IT kalder for e-waste.

”Selvom flere af vores kunder har udvidet deres engagement inden for det seneste år, er der fortsat mange danske virksomheder, som kunne have gavn af at tænke livscyklus ind for både deres eksisterende it-enheder og fremtidige indkøb,” forklarer Morten Rooed Hansen.

Han påpeger samtidig, at det ikke behøver være så svært for danske virksomheder at bliver mere grønne.

Ind tidligt i indkøbsprocessen

Han opfordrer til, at livscyklus skal tænkes ind meget tidligt i indkøbsprocessen. Samtidig kan det være afgørende, at der dannes et samlet overblik over de enheder, som ligger og samler støv på lagre, og hvilke enheder virksomhederne faktisk har brug for.

Se også:  Genanvendelse af it-udstyr kan være en vej til bæredygtighed

”Når de indledende manøvrer er på plads, bliver det meget nemmere at definere en plan for, hvor længe udstyret skal i brug, og hvad der skal ske med enhederne efterfølgende. Det er slet ikke så svært at komme i gang, som mange frygter, når bare de får den rette hjælp og de rigtige værktøjer,” mener Morten Rooed Hansen.


TAGS
brugt computer
brugt it
genanvendelse

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S