Home » AOD Pro » Kritiske sikkerhedshuller er ofte mange år gamle
Kritiske sikkerhedshuller er ofte mange år gamle

Kritiske sikkerhedshuller er ofte mange år gamle

Share

Hovedparten af de sårbarheder vi ser ”in the wild” er flere år gamle, og virksomheder er ofte alt for lang tid om at patche up, viser en ny undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Edgescan

To tredjedele af alle kritiske sårbarheder, der blevet fundet i 2020, var mere end tre år gamle, og en tredjedel af dem blev fundet så langt tilbage som 2015 eller før. Det viser en undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Edgescan.

At der er sårbarheder i systemer og software er ikke noget nyt, og det er heller ikke nyt, at virksomheder ikke er specielt gode til at opgradere, eller patche, deres systemer, og det gør problemet med de gamle sårbarheder endnu større.

Se også:  Pas på fupmails om corona: Hackere udnytter Covid-19
Fra årtusindskiftet

Undersøgelsen fra Edgescan viser, at europæiske virksomheder bruger i gennemsnit 84 dage på at patche høj-risiko sårbarheder, altså tæt på 3 måneder.

Sidste år var den ældste sårbarhed, CVE-1999-0517, og den blev identificeret helt tilbage ved årtusindskiftet.

Rapporten fra Edgescan siger ydermere, at de fleste almindelige sårbarheder relateret til maleware er mellem et og tre år gamle, og de kunne let udbedres med en allerede eksisterende patch.

For svært at vedligeholde

Yderligere viser rapporten, at PHP er det mest usikre framework. Den står for 22,7 procent af alle kritiske risici der blev fundet sidste år.

Til onlinenyhedsportalen itproportal.com fortæller Eoin Keary, CEO og stifter af Edgescan, at det stadig er en udfordring for virksomheder, at patche og vedligeholde systemer, og for ham viser det, at det stadig er for svært generelt at udføre de opgaver.


TAGS
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S