Home » AOD Pro » Behold ikke det gamle it-system for at spare – det er for dyrt
Behold ikke det gamle it-system for at spare – det er for dyrt

Behold ikke det gamle it-system for at spare – det er for dyrt

Share

Mange virksomheder har gamle it-systemer kørende, men de belaster it-afdelingen og forhindrer dem i deres primære opgaver

Når virksomheder holder fast i deres gamle it-systemer, så lægger de en stor byrde på deres it-afdeling, der må bruge den sparsomme tid på at holde forældede systemer kørende. Det koster på moralen og er ikke gavnligt for den daglige it-drift.

Det fremgår af en ny rapport fra softwarefirmaet Stepsize, der hævder, at den gennemsnitlige it-medarbejder bruger omkring seks timer om ugen på at udrede tekniske problemer som følge af forældede systemer.

Samtidig viser rapporten, at it-teknikerne bruger omkring en tredjedel af deres tid på at vedligeholde gamle it-systemer, og halvdelen af den tid går på at få teknogien til at spille sammen med den nyere teknologi.

Se også:  Kæmpe-NAS med kraftig cpu og plads til 18 drev på forsiden og bagsiden

Næsten 60 procent af dem, der svarede på undersøgelsen, fortæller, at det sidste forhindrer dem i at innovere, og for lige over halvdelen, 52 procent, har det en negativ påvirkning af it-afdelingens arbejdsmoral.

Dårlige brugeroplevelser

Det er dog ikke kun it-afdelingen der rammes af, hvad rapporten kalder for teknisk gæld. Når it-afdelingen bruger sin tid på at slukke tekniske ildebrænde, så har de ikke tid til at forbedre brugeroplevelserne for resten af medarbejderne.

Endnu værre er det, at nye funktioner i it-systemerne ikke kan implementeres på grund af den tekniske gæld de gamle it-systemer introducerer.

Stepsize mener, ifølge rapporten, at disse problemer kan løses ved at introducere processer til håndtering af denne type teknisk ”gæld”, noget som over halvdelen af respondenterne i undersøgelsen ikke har. Men 66 procent fortæller, at det ville hjælpe dem, hvis sådanne processer blev indført.


TAGS
computer
it-ansvarlig
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S