Home » Tastatur » Test: Førsteklasses gaming-tastatur til god pris
Test: Førsteklasses gaming-tastatur til god pris

Test: Førsteklasses gaming-tastatur til god pris

Share

Det kræver noget af udstyret, når adrenalinen pumper rundt i blodet, spørg racerkøreren eller spørg e-sport-entusiasten. Udstyret skal være robust og levere ‘varen’. Med Apex M500 leverer Steelseries, hvad der skal til

Ovenstående skal ikke forstås således, at dette tastatur kun egner sig til professionelle gamere. Men Apex M500 er ifølge Steelseries konstrueret til at opfylde netop de behov, som e-sports udøvere stiller.

Der er derfor skruet lidt ned for antallet af ekstra features, der er eksempelvis ingen dedikerede macro-taster, der er ikke udskiftelige gummifødder, og USB er heller ikke integreret i tastaturet. De baggrundsbelyste taster er udelukkende blå, her kan man ikke skifte mellem 16,7 millioner farver, som man kan på de lidt mere ‘løsslupne’ tastaturer.

Hvad der er tilbage, er et tastatur, hvor fokus er på at understøtte gamingoplevelsen på bedste vis. Hertil hører dog, som sædvanlig hos Steelseries tastaturer, muligheden for at tilpasse tastaturet til egne behov via
Steelseries Engine 3-softwaren.

Mekanisk stabilitet

Helt i tråd med at Apex M500 er målrettet til professionelt brug, er det et mekanisk 104 tasters tastatur. Det anvender Cherry MX Red switche, der anvendes i mange mekaniske gaming-tastaturer.

Switchene sikrer en lineær tasteoplevelse hele vejen ned til de 4 mm vandring er nået. Tasterne aktiveres efter 2 mm vandring, hvilket ikke ledsages af et klik fra tasterne. Da det er et mekanisk tastatur, vil der forekomme en del tastestøj.

Se også:  Steelseries Arctis 9 Wireless [TEST]: Super-alsidigt gamingheadset

Aktiveringspunktet nås ret hurtigt, omend tastaturet ikke har den korteste afstand til aktiveringspunktet blandt tastaturerne på markedet. Men koblet med den lineære opførsel og en lav modstand på blot 45cN føles tastaturet alligevel hurtigt, hvorfor det egner sig glimrende til computerspil.

En anden kvalitet som Apex M500 besidder til fulde er robusthed, her er der med garanti ikke noget, der giver efter i kampens hede. Tastaturet er meget solidt bygget med en ramme, der ikke giver sig en tøddel, når man tager godt fat i det.

Det står desuden urokkeligt fast på underlaget på dets gummifødder, uanset om de bagerste støtteben er slået ud eller ej. Tasterne er også angivet til at holde samme modstand gennem hele deres levetid, således at brugerens ‘hukommelse’ i fingrene automatisk kan folde sig ud.

Tastaturets baggrundsbelysning kan som sagt ikke skifte farve, men man kan gennem Engine 3 skifte mellem fire forskellige lysstyrker og tre forskellige ‘åndbare’ indstillinger.

Tastaturet i brug

Apex M500 overbeviser først og fremmest via soliditeten og det faktum, at man føler sig hjemme, når man gamer med dette tastatur. Der er anti-ghosting på samtlige 104 taster, så uanset hvor mange taster du trykker ned samtidigt, misser du ikke en igangsat aktion af den årsag.

Se også:  Steelseries Aerox 3 Wireless [TEST]: Ultralet og hurtig som et lyn

Tastaturet har almindelig profil, det er altså ikke lavprofils, hvilket ellers kan skåne håndleddet i brug, men med tastaturets fødder slået ud, kan man nu alligevel opnå en fornuftig arbejdsposition.

Tasterne opleves hurtige i brug, hvilket er med til at give en sikker afvikling af kommandoer i spil. Grundet mangel på feedback ved tastens aktivering, varer det dog lidt, inden man har den rette fornemmelse for tastaturet i fingrene.

Tastaturet er traditionelt opbygget med taster i standardposition, hvilket kan lette overgange til brug af tastaturet. Taster som Windows-taster kan man heldigvis ændre funktionalitet for i Engine 3-softwaren.

Baggrundsbelysningen er rigelig stærk på højeste blus til alle situationer, selvom i forhold til tasterne på eksempelvis Apex M800 kan man se en afmatning i nederste del af bogstaverne. Foretrækker du at benytte tastaturet i fladt tilstand, kan du alligevel vælge mellem tre forskellige positioner, hvor dit kabel skal forlade tastaturet, det giver øget frihed til enhver opstilling.

I Engine 3 kan man som bruger tilpasse handlinger for hver enkel tast på tastaturet, man kan oprette macroer og sammen med de profiler, man kan oprette, kan man opnå fuld kontrol. 


Steelseries Apex M500
  • Brugervenlighed / ergonomi
  • Funktioner
  • Kvalitetsindtryk
  • Pris
4.5

Steelseries Apex M500

»Gamingtastatur for dem der seriøst vil deres gaming, derfor e-sport-referencen. Et klippestabilt tastatur der reagerer rigtig hurtigt og først og fremmest ensartet fra gang til gang. Kan du undvære feedback ved aktivering og tivolieffekt, er det et sikkert køb.«

Pris: 949 kroner

Specifikationer:

Antal programmérbare taster: 104
Taster: Mekaniske med Cherry MX Red switche
Tastaturbelysning: Blå
Antighosting: 104 taster omfattet Tilslutning : USB-kabel 2 meter
Vægt: 1241 gram

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
gamingkeyboard
SteelSeries

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S