Home » Gaming & Konsoller » Stortest af gamingheadsets: Det slibrige monster kommer…
Stortest af gamingheadsets: Det slibrige monster kommer…

Stortest af gamingheadsets: Det slibrige monster kommer…

Share

Vi har testet gamingheadsets, hvor ikke kun den stemningsfyldte formidling står i centrum. Surroundheadsettene kan også forøge dine ‘overlevelseschancer’

Et godt gamingheadset kan videreformidle spillets stemning således, at man drages ind i spillet, og alt føles nærværende. Der er selvfølgelig forskel på spilgenrer og på, hvor gode de forskellige soundtracks og lydeffekter er i de enkelte spil, men med et kvalitetsheadset kan oplevelsen altid løftes til et højere niveau.

Det er vigtigt, at headsettet på detaljeret vis formår at formidle lydeffekterne, således som spilproducenten har tænkt sig. Lyden af afgivne skud skal være forskellige, hvis man benytter forskellige våben.

Man skal også kunne høre, om man bevæger sig på forskellige overflader eller nærmer sig områder med hver deres lydkarakteristik. Ligesom man tidligt skal kunne høre, hvilken trussel der er tale om, hvis der nærmer sig en. Da det er surroundheadsets, skal man også kunne høre, hvilken retning truslen kommer fra.

Så længe at spilproducenten har gjort sit arbejde godt nok på lydfronten, kan alle de her testede headsets klare mosten ganske overbevisende, omend med variationer forstås.

Se også:  Ny 4K-skærm vil vise konsoller fra deres bedste side
Lyden omslutter dig

Formålet med testen har været at tage pulsen på, hvor gode gamingheadsets med surroundsound virkeligt er. De hører jo generelt til i den dyre ende af prisskalaen for gamingheadsets.

Vi har kigget på de generelle lydkvaliteter hovedsageligt til brug i spil, men også om disse headsets leverer en kvalitet, der gør dem egnede til at lytte til musik.

Men da vi valgte surroundheadsets som testobjekter, så er det klart, at vi også fokuserer kraftigt på den del af headsettes formåen. Man kan selvfølgelig diskutere, hvilke egenskaber der er vigtigst for et gamingheadset.

Flere parametre

Lydkvaliteten er selvfølgelig vigtig, men det er komfort og brugervenlighed også, det skal være så let og bekvemt som muligt at skifte indstillinger, når det føles nødvendigt. Der er også forskelle på, hvor alsidige de forskellige headsets er af natur.

Hvor mange muligheder har brugeren for at ændre på headsettes karakteristika. Endelig er der spørgsmålet: kablet eller trådløst, begge løsninger har potentielle fordele og ulemper.

Se også:  Lynkonkurrence: Vind et sejt gaming-headset

Testen her kommer til at indeholde to separate mini-dyster, hvor der henholdsvis deltager tre og to headsets, som dyster indbyrdes. Der vil fra hver gruppe blive valgt en testvinder, to ialt.

Årsagen til, at vi har valgt denne fremgangsmåde, er det forholdsvis store prismæssige hop fra gruppen med tre deltagere op til de to dyreste headsets i testen. Vi synes som udgangspunkt ikke, det vil være fair at sammenligne dem på lige vilkår.

Når intensiteten i spillet er ved at trække dig ind i skærmen, kan det skyldes, at du har investeret i et af nedenstående surroundheadsets.

Når intensiteten i spillet er ved at trække dig ind i skærmen, kan det skyldes, at du har investeret i et af nedenstående surroundheadsets.

Sådan testede vi

Testen er foregået på en pc, da det var vores fokusområde, selvom nogle af deltagerne glimrende kan anvendes til andre platforme.
Hver deltager er testet med det medfølgede surroundkort på nær den ene deltager, hvor vi måtte benytte os af et 7.1 kanals lydkort.
Vi har testet med afsæt i lyd, surroundkvalitet, features, komfort, kvalitetsindtryk og pris.

Læs testene her:

Asus Strix 7.1

Sennheiser PC363D

Razer ManO’War

Astro Gaming Astro A50

SteelSeries Siberia 800

 


TAGS
Gaming
Gaming-headset
Headset
Surround

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S