Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Gaming-headsets [STORTEST]: Giv spillet ekstra dybde med god lyd

Computerspil får en ekstra dimension, når lyde, stemmer og musik kommer til deres ret. Vi har testet fem headsets for optimal lyd, så du kan høre fjenden snige sig nærmere, mens alle dine holdkammerater kan høre dig.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er du vild med gaming på pc, er et headset nok det vigtigste ekstraudstyr i dit arsenal. Glem den ultrapræcise mus og det mekaniske tastatur, for dem har du ikke på hovedet i timevis.

Du skal heller ikke interagere nær så tæt med dem som med de to “ørevarmere”. Et godt headset handler ikke kun om god lyd, selvom det er et plus. Sættet skal også være tilpas let, så du ikke får ondt i nakken, og det skal rumme dine ører uden at mase dem helt sammen.

Du har også brug for en kvalitetsmikrofon, som sikrer, at du bliver hørt tydeligt af dine holdkammerater. Sidst men ikke mindst, er stil og design vigtigt. Især, hvis du går efter at spille professionelt foran et webcam.

1 Sennheiser GSP 600: 4/5 stjerner

Set til 1699 kroner

Er du til dynamisk lyd, bør Sennheisers kablede headset være øverst på din liste. Lyden er kraftig, og de lukkede ørekopper slipper ikke noget ud. Du bliver nærmest dyppet i lyden. Sættet er lettere, end det ser ud til, selvom den solide hovedbøjle betyder, at det hurtigt føles stramt uanset, hvor meget du justerer. Selv mikrofonen er solid, og lyden slukkes automatisk, når du svinger den op. Den er god til at udelukke støj, men ikke så effektivt som Arctis Pro.

Sennheiser GSP 600 Sennheiser GSP 600

2 SteelSeries Arctis Pro Wireless: 4.5/5 stjerner

Set til 2.599 kroner

Takket være kombinationen af utrolig bløde ørekopper og en skibrilleagtig hovedbøjle, som fordeler den minimale vægt, er SteelSeries’ luksussæt meget behageligt at bære. Basestationen håndterer volumenkontrol og batteriopladning, optisk indgang samt ind- og udgangsstik, så signalet aldrig falder ud. Også lyden er i topklasse. Det eneste, som taler imod dette headset, er prisen, men det er pengene værd.

SteelSeries Arctis Pro Wireless SteelSeries Arctis Pro Wireless

3 V-Moda Crossfade Wireless II Rose Gold: 4/5 stjerner

Set til 2.145 kroner

V-Modas valg af rosa guld og sekskantede ørekopper falder næppe i alles smag. Hovedbøjlen er heller ikke den bedste. Crossfade Wireless II er imidlertid en vinder på lydkvalitet. Hi-Res-certificeringen er fortjent: Som kablede eller aptX Bluetooth-forbundne lyder V-Modas sæt fantastisk. Hovedtelefonen er, som navnet antyder, trådløs. Men du skal tilslutte en kablet mikrofon for at omdanne den til et headset, og den er tilkøb.

V-Moda Crossfade Wireless II Rose Gold V-Moda Crossfade
Wireless II Rose Gold

4 Sound BlasterX H7 Tournament Edition: 4/5 stjerner

Set til 1.100 kroner

Selvom det ligger i bunden prismæssigt, gør dette sæt en masse ting rigtigt. Lyden, som har en overbevi-sende 7.1-effekt, er anstændig, selv-om der måske nok mangler mellemtoner, og diskanten af og til presses, dog ikke distraherende. Mikrofonen er følsom og giver rig lyd. Sættet er behageligt, og du har mulighed for både USB og 3,5 mm-tilslutning. H7 er lidt af en perle, som du bør overveje, hvis du har et strammere budget.

Sound BlasterX H7 Tournament Edition Sound BlasterX H7 Tournament Edition

5 Corsair HS70 SE: 4/5 stjerner

Set til 999 kroner

Normalt er hovedtelefoner i sort, så Corsairs beige læder er en behagelig undtagelse. Det fancy design og de kunstfærdigt hængslede ørekopper virker godt, og sættet føles som et af de mere træfsikre i testen. Lyden, som kan justeres via software, er upoleret i bunden, men interessant. Den trådløse modtager er den mindste i testen, men formår alligevel at styre den simulerede 7.1-surround. Mikrofonen gengiver klart, men begrænset når det gælder frekvenser.

Corsair HS70 SE Corsair HS70 SE