Home » Hovedtelefoner og højttalere » Gaming-headsets [STORTEST]: Gaming med god stil
Gaming-headsets [STORTEST]: Gaming med god stil

Gaming-headsets [STORTEST]: Gaming med god stil

Share

Du kan fintune lydgengivelsen, gemme indstillinger og dele dem med andre brugere. Der ligger allerede et væld af brugerskabte presets, du kan hente. Især mikrofonlyden er der gjort noget ud af. Her har man anvendt teknologi fra den legendariske mikrofonproducent Blue, som Logitech købte for nylig.

Der er således mulighed for at finindstille gengivelsen af din stemme til det mindste med EQ, kompressor, filter m.m. Du kan desuden tilføre effekter, hvis du ønsker en bestemt karakter til din stemme. Hos de øvrige deltagere får du ligeledes software til at fintune lydindstillingerne. Mest overskueligt hos Sennheiser og SteelSeries. De andre har en lidt mere snørklet brugerflade.

Stor surroundlyd

Alle fire headsets fungerer faktisk fint som hørebøffer til musik. Grundlyden i dem er god. Der er rigeligt med “umf” i bassen hos Senneheiser og Turtle Beach, mens Logitech og SteelSeries har en lidt mere afbalanceret og neutral lyd som udgangspunkt.

Det er, når du begynder at pille ved indstillingerne og aktivere diverse surround-simuleringer, at headsettet bliver mere “gaming-agtigt” i gengivelsen. Hver især har de forskellige teknologier til at simulere surround, om det så er Dolby DTS, Waves NX eller deres egen 7.1-simulering.

Se også:  Dansk headset-producent indgår stort samarbejde med Riot Games

Der kan være marginale fordele ved den ene eller anden teknologi, men fælles for headsettene er, at de faktisk gør et ganske imponerende arbejde med et skabe fornemmelsen af et 3D-lydunivers, hvor du tydeligt kan høre, om fjenden kommer fra oven, fra siden eller bagfra.

Størst præcision leverer Turtle Beach, der med sin Superhuman Hearing-feature formår at få de mindste fodtrin til at stå skarpt i lydbilledet. Alle undtagen Logitechs headset kan kobles til pc’en trådløst. Her skal du bruge en almindelig ledning direkte i pc’en eller i USB-adapteren. Til de andre medfølger en USB-dongle, der sikrer klippestabil 2,4 GHz-forbindelse.

I vores optik er det dog ikke så afgørende, om headsettet har ledning eller ej. Ikke når du sidder ved pc’en i hvert fald. Der kan være situationer, hvor der givetvis kan være en fordel – eksempelvis hvis du spiller på konsol, og der er langt mellem sofaen og tv’et. Men det er ikke noget, vi lader være afgørende her. Især ikke når ingen af de trådløse headsets tilbyder Bluetooth, som kunne give mulighed for at koble dem trådløst på din smartphone.

Se også:  Bundkort [STORTEST]: Det bedste bundkort er ikke det dyreste

SteelSeries har dog en løsning. Her har man vedlagt en USB C-dongle, så du kan slutte headsettet til din Android-mobil eller trådløse spillekonsol. På den måde får du den samme trådløse lydoplevelse på disse enheder som på pc’en. Det scorer de betydelige point for i vores bog.

En ulempe ved trådløs lyd er dog nu engang, at den kræver strøm. Batterilevetiden varierer enormt. Fra cirka 20 timer helt op til 100 timer hos den suveræne topscorer Sennheiser. Her skal du ikke bekymre dig om at løbe tør for strøm.

Det er dog ikke nok til at sikre sejren. Logitechs headset formår på uforlignelig vis at kombinere et stilfuldt look med alt, man forventer af et godt gamingheadset til en god pris. Derfor løber det med sejren. Meget af det samme kan dog siges om Steelseries, som er oplagt, hvis du foretrækker den trådløse løsning. Her er prisen tilmed endnu bedre. Det sikrer sig derfor titlen som bedste køb.

Se testene på de næste sider …

TAGS
Gaming-tilbehør
gamingheadset
over-ear høretelefoner

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S