Home » Gaming & Konsoller » Gaming 2019: Det bliver nostalgiens år
Gaming 2019: Det bliver nostalgiens år

Gaming 2019: Det bliver nostalgiens år

Share
Mens vi venter på PlayStation 5

Sonys spillekonsol, PlayStation 4, nærmer sig officielt slutningen på sin levetid, men indtil videre er der intet nyt om efterfølgeren, PlayStation 5 – og dog …

Microsofts Xbox One og Sonys PlayStation 4 er i de kommende år på vej mod slutningen på den såkaldte livscyklus. Mens Nintendos maskiner synes at leve deres eget liv med et stort udbud af egne spiluniverser, er Xbox’en og PlayStation konstant i konkurrence, og nye modeller er et krav.

Hvornår, der kommer en afløser for PlayStation 4, er i skrivende stund stadig uklart, men Sony er i det mindste begyndt at tale om, at en ny spilmaskine er på vej. Buddene på en lanceringsdato er mange, men flere medier, her i blandt T3, forventer, at PlayStation 5 kommer i julen 2019. Højtiden er typisk sæson for lancering af stortitler og længe ventet hardware.

Et af de utallige gæt på udformningen af den kommende PlayStation 5. Dette er fra sitet netbookcheck.net.

Afhænger af forbrugerne

At lancere en konsol handler ikke kun om enhedens hardware, titler og muligheder, men ligeså meget om, hvad forbrugerne ejer. Jo flere 4K-skærme, vi får hentet hjem til stuen, jo mere logisk bliver det at udvikle spil og hardware, som matcher. Årsskiftet mellem 2019/20 vil der, ifølge tv-branchens forudsigelser, blandt andet være 50 procent flere 4K-skærme i de amerikanske hjem. Det giver muligheder.

PlayStation 4 Pro sælger stadig godt, og dens specifikationer er fine i forhold til nutidens krav. Omvendt kan Sony ikke hvile på laurbærrene, for Microsoft er i gang med afløseren til Xbox One under kodenavnet Xbox Scarlett. Microsofts nye konsol lanceres formentlig i 2020.

Se også:  Kvantefysik og spacewar!
VR-muligheder indbygget

Uanset dato, specifikationer og pris vil PlayStation 5 bygge bro mellem nyt og gammelt. Eksperter forventer, at disken bibeholdes, da mange spillere endnu ikke har tilstrækkelig båndbredde til gaming i højeste gear over nettet.

Omvendt vil PlayStation 5 blive Sonys bud på indlejret VR-teknologi (virtual reality) i stedet for ekstra, klodset udstyr. Ifølge sitet SemiAccurate kan den kommende konsol være udstyret med en gpu baseret på AMD’s kommende Navi-arkitektur i kobling med en Octo Core Zen cpu – for de teknisk interesserede.

Brugerne bestemmer i den virtuelle fremtid

Fremtidens gaming er ikke kun 8K-opløsning og musik i 7-kanals surrondsound. Udover muligheder med virtual reality bliver brugerne også en større del af spillet.

Større regnekraft og en voksende forbrugerskare har gjort spilbranchen til en milliardindustri, men spillerne er også blevet mere selvstændige. Flotte spil er ikke længere noget, som imponerer på samme måde, og mange hygger sig med umiddelbart mere simple spil.

Det kan eksempelvis være det charmerende Animal Crossing, som får debut på Nintendos hybrid-konsol Switch. Vi får også flere retro-titler og klassiske spil i genopfrisket udgave i takt med, at spillere bliver ældre eller ønsker at gå nye veje. Flere spil kommer også til verden takket være opbakning fra brugerne. For eksempel gennem kampagner på Kickstarter.

Se også:  Guide: Aktivér G-Sync på en FreeSync-skærm

Virtuelle fif skal være sjove

Virtual reality er heller ikke en automatisk løftestang, for ifølge eksperter, citeret på sitet Polygon.com, er udstyret stadig en hæmsko både økonomisk og fysisk. De virtuelle spilverdner får ikke et gennembrud før tidligst efter 2022, hvor Sonys PlayStation 5 efter alle vurderinger er kommet på banen med integreret VR.

Brugerne afsøger også gerne det specielle. For eksempel den britiske spilrobot MekaMon, hvor AR-kampe (augmented reality) sker mellem to robotter, men eksplosionerne vises på spillernes mobiler. Pokémon Go viste i hvert fald vejen for spil med simpel grafik, men med et vanedannende gameplay. Flere titler lanceres også fra start på mobile platforme.

Historie og stemning

Grafik er stadig en væsentlig del, for eksempel i det kommende rollespil Cyberpunk 2077 skabt af folkene bag The Witcher, men historie og stemning er mindst lige så vigtig. Hold øje med Valley of the Gods (fra folkene bag Firewatch) og Sable, hvor spilleren udforsker en ørken. Spillets indhold minder om det grafisk smukke Journey.

Men spil koster tid og penge at udvikle, og mange titler falder under radaren, alene fordi udbuddet er enormt. Eksperterne på blandt andet Polygon.com vurderer, at en streamingtjeneste i stil med Netflix kunne være vejen frem. Spilbutikker som Steam er i hvert fald et glimrende sted at begynde, hvis du vil prøve noget anderledes eller nogle spil med et par år på bagen.

TAGS
Gaming
hardware
konsolspil
pc-spil

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S