Gamernotebook med dansk lyd

Gamernotebook med dansk lyd

Share

Vi har fået fingrene i en gamernotebook, der ud over at være kraftigt bestykket først og fremmest interesserer, fordi lydsystemet er designet her i Danmark

Her på Alt om DATA er vi altid interesserede i specielle produkter. Det er dog ekstra spændende, når en dansk virksomhed har været involveret i tilblivelsesprocessen. Vi blev tilbudt at teste en GT660R-gamingnotebook fra MSI.

Lyden har dog traditionelt være akilleshælen i de fleste notebooks. Det er heldigvis langsomt ved at ændre sig. Det er Dynaudio blandt andet med til at ændre på, hvilket var en af de afgørende årsager til at teste denne notebook.

Dynaudio

Mange kender måske ikke til Dynaudio. Det er måske heller ikke mærkeligt, fordi high end-højttalerfabrikken fra Skanderborg eksporterer det meste af sin produktion.

Dynaudios lydfilosofi hedder Authentic Fidelity, og det betegner ganske enkelt, at producentens hi-fi-stuehøjttalere er skabt til at gengive lyden neutralt uden at farve den på nogen måde.

Det var spændende at se, hvorledes Dynaudios filosofi blev overført til notebooks. Det giver sig selv, at lyden ikke kan måle sig med virksomhedens stuehøjttalere, men mindre kan også gøre det.

Bygget til gaming

MSI GT660R er en typisk gamernotebook, designet virker en anelse mere dynamisk end normalt for de fleste notebooks. Den er dog på den anden side ikke så ”skrigende” i sit udtryk, som gamernotebooks kan være. Den fylder heller ikke voldsomt på bordet med dimensionerne 395,6×267,3×47,5~55,2 mm, til gengæld vejer den 3,5 kg.

Se også:  MSI Z270 Gaming Pro Carbon [TEST]: Udmærket mellemklasse bundkort

Læg mærke til, at GT660R kan fås i adskillige udgaver. Processen med at overgå til Sandy Bridge er i gang, det kan derfor være meget svært at finde vores testmodel. Nu var lydsystemet også hovedårsagen til at se på GT660R.

Testudgaven havde en Intel Core i7-720QM-cpu, 6GB ddr3-ram og et GeForce GTX285M-grafikkort med 1GB ram. Grafikkortet er ikke fra Nvidias seneste mobile serie, men er stadig et potent grafikkort. Skærmen på denne notebook er på 16″ med en opløsning på 1.366×768 pixels. Kvalitetsmæssigt ligner skærmen hovedparten af glareskærme.

To 500GB harddiske arbejder i raid 0. Det optiske drev er et blu-ray-multidrev. Netværk forefindes i udgaverne 1Gbit/s lan, 802.11b/g/n trådløst netværk samt bluetooth 2.1. Med andre ord er MSI GT660R er ret veludstyret. Læg dertil to usb 2.0-porte, to usb 3.0-porte, hdmi, vga, e-sata, fire in one-kortlæser, Express Card-slot og diverse lydstik, og det er svært at finde noget, der mangler.

Se også:  Bundkort [Stortest]: Her er det bedste bundkort

Afprøvning og gennemlytning

Nu kommer turen til brugeroplevelsen. Tastaturet er af ø-typen og føles behageligt, dog lidt til den bløde side. Touchpad har scrollzoner i kanterne, men ikke multitouch. Betjeningspanelet med touchknapper bag tastaturet er rigelig plasticagtig på den eftergivende måde.

Der blev scoret 6.159 PCMarks i PCMark Vantage, med gode delscores for spil forstås. GT660R blæser en hel del varm luft ud i venstre side, men bliver ikke glohed som en helhed. Støjen stiger med belastningen. Sættes blæseren manuelt på højeste indstilling konstant, bliver støjen markant.

Batterilevetiden målt i Battery Eater 2.70 Pro-beløb sig til 1 time 34 minutter i klassisk-testen samt 2 timer 51 minutter i læs-testen, begge på balanceret energispareplan.

Lydsystemet, som går igen på alle GT660R-modeller, leverer virkelig vellyd for pengene. Musik lyder detaljeret og uanstrengt, strengeinstrumenter, anslag, klaverer og stemmer gengives meget fornemt for en notebook.

Subwooferen gør ligeledes et hæderligt job ud af at formidle de dybe toner. Man kan høre, at neutralitet i lydgengivelsen tilstræbes, det er en ærlig lydgengiver.

Til spil og film er lyden fra Dynaudio ligeledes egnet. Der er også her overskud af kraft og energi til at formidle et medlevende lydbillede.

MSI GT660R
  • Elforbrug
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris

Alt om DATA siger

Alle medlemmer af MSI GT660R-serien er kraftfulde gamernotebooks, denne model var desuden meget featurerig. Lyden er dog den helt store gevinst ved denne notebook. Den er ikke hørt bedre før i en notebook.

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
MSI Batteri til MSI GT660R-494US priser
Del denne