Home » Andet » Alle Gamer [Anmeldelse]: Gamer-slang får sin egen ordbog
Alle Gamer [Anmeldelse]: Gamer-slang får sin egen ordbog

Alle Gamer [Anmeldelse]: Gamer-slang får sin egen ordbog

Share

Føler du dig udenfor, når gamerne kommunikerer? Så er redningen nær

Her er den første håndbog om gamingkulturens særlige sprog. Alle Gamer – Ordbogen hedder nyheden, som er skrevet af Sara Sadiq Frost og Tobias Cadin. Førstnævnte har spillet computerspil, siden hun var otte år, og Tobias Cadin har tidligere sammen med Ali Sufi udgivet en ordbog om gadesprog eller ”ghettodansk”, som de selv kalder det.

Ordbogen omfatter over 400 eksempler, og den gør rede for begrebernes oprindelse og betydning. Vidste du for eksempel, at ”fatty” er slang for en Xbox? Eller at en ”bullet sponge” er en fjende, der er modstandsdygtig over for kugler?

Her finder man sandelig også en Simlish-parlør! For en god ordens skyld: Simlish er det sprog, der bliver talt i EA Games’ SIM-spil. Og at ”Ah, gwanda blitz” betyder ”god ide” er ikke helt indlysende. Men det kan man lære her.

Der er mange andre godbidder: L2P (Learn 2 play) er et nedsættende udtryk. Og ”juggle” betyder at holde sin modstander i luften med slag og spark. I bogen kan man også erfare, at det er vigtigt at skelne mellem ”beat’em up” og ”hack and slash”.

Det er naturligvis et spørgsmål, hvem bogen henvender sig til – gameren eller gamerens forældre og bedsteforældre, der ikke begriber et suk af gamerjargonen? Begge kategorier kan få glæde af bogen, som dokumenterer et sprog, der spiller en stor rolle for mange, men som hidtil har været lukket land for de fleste.

For: Første gang nichesproget afdækkes.

Imod: Man skal nok være gamer om en hals.

Samlet vurdering: 4 af 6 stjerner


TAGS
Gaming

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S