Home » Mus » Game on: 4 mus i grum gamingdyst
Game on: 4 mus i grum gamingdyst

Game on: 4 mus i grum gamingdyst

Share

Som en kat sikkert ville sige, man kan ikke bedømme musen, før man har haft kløerne i den. Ud fra den visdom har vi fundet fire forskellige computermus, der skulle bringe det bedste frem i gameren

Computermusen er, uden at forklejne tastaturet, uden tvivl det mest centrale input-redskab på pc-platformen, specielt når det kommer til gaming. En god gamingmus kan ikke forvandle en middelmådig gamer til en elitegamer. Omvendt kan forskellen mellem at anvende en middelmådig mus og en god dedikeret gamingmus betyde alverden for spiloplevelsen, selv for hyggegamere.
Vi har samlet fire mus fra forskellige producenter til denne test, det drejer sig om gamingmus, der fra producentens side er konstrueret således, at de egner sig til fps (first-person shooter) computerspil. Nu er det ikke således, at man ikke kan spille forskellige genrer indenfor computerspil uden at skulle skifte mus.

Dog er der forskellige typer gamingmus, der ud fra, hvorledes de er konstrueret og udstyret, har visse fordele i forbindelse med en bestemt type computerspil. Vi har her i testen for en sikkerheds skyld ville undgå den situation, at eksempelvis en MMO (Massively Multiplayer Online) mus, der har en helt anden grundkonstruktion, skulle konkurrere med fps-musene. MMO gamingmus er udstyret med et væld af knapper til at aktivere forskellige programmerbare handlinger. Ved ikke at blande typerne risikerer vi ikke, at en ellers god gamingmus falder lidt igennem, da den bliver bedømt op mod de styrker, som en anden type gamingmus besidder.

Se også:  Indsigt: Det kuglerunde alternativ til en mus

Vi har til denne test fastlagt, at der skal være tale om kablede mus, samt at den tilstræbte pris i handlen skulle ligge cirka mellem 450 kroner og 650 kroner. Der er med andre ord ikke tale om de allerdyreste gamingmus, men det er gamingmus, der i al fald potentielt hører til blandt de bedre gamingmus på markedet.

Specifikationer, et tveægget sværd
Vi angiver naturligvis, hvilke specifikationer de enkelte gamingmus er udstyret med. Specifikationerne har indflydelse på, hvilke karakteristika man kan forvente af pågældende mus, men man skal huske på, at en mus der kan benytte højere dpi-indstillinger ikke nødvendigvis leverer en bedre og mere præcis gamingoplevelse.

Således er det med nogle specifikationer, man kan få en fornemmelse af, hvilke egenskaber musen har, men man kan ikke på tallene alene se, hvor godt de enkelte løsninger er implementeret. Desuden har ens personlige spillestil også indvirkning på, hvilke specifikationer der er vigtige.  
      
Det kigger vi på
Vi vurderer her i testen gamingmusene ud fra flere kriterier. Dels features der omfatter musene udstyrsniveau og fleksibilitet. Ydelsen omhandler, hvor hurtig og præcis musen er i brug, når der games. Ergonomien fortæller, hvor behageligt det føles at bruge musen, hvorledes den føles med forskellige greb, om om den er til højrehåndede, til begge hænder eller andet.

Se også:  Lækker teknik: Corsair iCue Suite

Kvalitetsindtryk inddrager officielle angivelser om holdbarhed, men i lige så høj grad, hvorledes kvalitetsindtrykket føles i brug. Softwaren omhandler, hvor god driversoftwaren er, mængden af understøttede features, samt hvor brugervenlig den er. Endelig er der prisen, der skal ses i forhold til, hvor meget man får for pengene. Vi har til testen lånt tre forskellige musemåtter af SteelSeries.


TAGS
Gaming
mus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S