Gamdias Hermes M3 [TEST]: Kompakt og lækkert  tastatur til hurtige spil

Gamdias Hermes M3 [TEST]: Kompakt og lækkert tastatur til hurtige spil

Share

Taiwanske Gamdias er måske ikke så kendt på vore breddegrader, og det er synd. For producentens enkle og hurtige gaming-tastatur er bestemt et bekendtskab værd

Udseende betyder ikke alt, men Gamdias spiltastatur Hermes M3 fornøjer ved første blik.
Det er let, kompakt og med præcis de knapper, som er nødvendige. Umiddelbart kan det virke skrabet i forhold til mere gejlede eller tungere tastaturer fra etablerede aktører på gaming-markedet, for eksempel Steelseries, men det er hurtigt, står godt og så ligger der alligevel lidt lir under overfladen – blandt andet i form af lyseffekter og mulighed for at indstille multimediefunktioner.

Inde i de 87 taster sidder mekaniske kontakter med indbyggede fjedre frem for gummimembraner, som bruges i de tastaturer, de fleste bruger derhjemme eller på jobbet. Et mekanisk tastatur er mere støjende, men også mere responsivt, og det er hele fidusen. Og hvem interesserer sig i øvrigt for lidt klaprende støj, når der games vildt?

Se også:  Corsair One Elite [TEST]: Rå kraft i miniformat
Perfekt til skydespil

Hermes H3 har et fladt design, der gør tastaturet kompakt og transportvenligt. Det betyder også lavere taster end normalt for gamingtastaturer. Der er 5 mm afstand fra fingerspids til fjeder mod 10 mm ved normale, ”højere” spiltastaturer.

De lavere taster gør det muligt at bevæge fingrene hurtigt og i tandem. I hektiske skydespil reagerer Hermes M3 da også fuldstændig, som det skal – med glidende løb, hop og sidelæns bevægelser. Der er ingen som helst ansats til forsinkelse eller såkaldt ghosting, hvor tastetryk ikke opfanges af systemet.

Også til venstrehåndede

Tasternes overflade er ikke glat og blank, hvilket giver bedre greb, omvendt bliver de lidt fedtede at se på allerede fra første brug.

Se også:  Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 [TEST]: Avanceret gamingrouter med Geo Filter

Som sagt er Hermes M3 kompakt og lavt, selv når det står slået op på sine to fødder. Alligevel er der i højre side blevet plads til et ekstra sæt WADS-taster (frem/tilbage/til siden) til de gamere, som fører musen med venstre hånd. Øverst sidder F-tasterne til skift mellem spilprofiler samt multi-mediefunktioner som lyd.

Over WADS-tasterne i højre side sidder fire genveje til forskellige opsætninger af tasternes baggrundslys, for eksempel bølge, rotation og blink.

Del denne