Test: Mesterlig Mobil

Test: Mesterlig Mobil

Share

Uanset fra hvilken vinkel, du anskuer Galaxy S7 edge, er det en enestående smartphone, der hæver barren for, hvad man kan forvente af en mobiltelefon

Med sidste års Galaxy S6 edge vendte Samsung skuden 180 grader for at fokusere på design og kvalitet. Stilen føres videre på Galaxy S7 edge. Den nye mobil er stort set helt støvsuget for ligegyldigt lir. I stedet lader den kvaliteten tale for sig selv.

Tåler en tur i toilettet

Selvom den langt henad vejen ligner forgængeren, er edge-designet forfinet. Bagsiden buer nu også i kanterne. Det gør mobilen væsentligt bedre at holde på og bidrager samtidig til et mere homogent look.

Den bedste nyhed er dog, at mobilen er vandafvisende. Dermed ikke sagt, at du kan tage på dykkertur med den, men du behøver ikke bekymre dig om at tage den med ud i regnen eller en tur under bruseren. Skulle den smutte i håndvasken eller toilettet, så klarer den også det.

En glædelig ting er også at Samsung har gjort plads til et microSD-kort, så man kan udvide med ekstra lagerplads.

Se også:  Ny præmie: Note7 ændres til Galaxy S7 edge + Gear VR-headset - vinderen er trukket!

Multifunktionel skærm

Skærmkvaliteten er der ikke sket det store med siden forgængeren. Igen er der tale om et lækkert display med flot kontrast og stærke farver.

Helt uden opgraderinger er skærmen dog ikke. Den har fået ”Allways on”-funktion. Med hvid skrift på den sorte baggrund vises tid, dato, batteristatus, meddelelser og mistede opkald, når mobilen er på standby. Du slipper derfor for at tænde skærmen for fuld styrke for at få adgang til informationerne, og kan spare både tid og batteri på den måde.

Den buede del af skærmen – det såkaldte UX-interface – er også opgraderet med nye features og bedre mulighed for at skræddersy skærmkanten med de funktioner, der passer én.

En lille fartdjævel

Et nyt kølesystem sikrer, at der kan fyres højt op for mobilmotoren uden det lille apparat overophedes. Det betyder mere, end man lige skulle tro, for Samsung blæser al konkurrence af banen, når det kommer til ydelse.

Se også:  Samsung trækker Galaxy Note7 midlertidigt tilbage

Også på nettet er Galaxy S7 edge lynhurtig. Du flyver igennem hjemmesider, og med mindre der er tale om et stort spil, så er der praktisk taget ingen ventetid, når du henter apps.

Batterilevetiden er ligeledes god. Du kan forvente strøm til cirka halvanden dag ved almindelig brug. Hurtig ladeteknologi sikrer samtidig, at mobilen er ladt op igen på en times tid.

Fremragende kamera

Kameraet har fået en overordentlig overhaling. Der er færre megapixel end på forgængeren, til gengæld er hver enkelt pixel større. Det betyder, at de fanger mere lys. Da kameraet samtidig har en stor f1.7-blænde, er mobilen i stand til at skyde fine billeder selv i mørke omgivelser.

Omend billedstøjen var markant, lykkedes det os at tage billeder i et rum, der kun var oplyst af mobilens bagudvendte skærm. Ingen andre mobiler klarer det samme.

Del denne