Home » Lagerenheder » G-Drive Mobile Pro SSD [TEST]: Lynhurtigt drev til fotoentusiasten
G-Drive Mobile Pro SSD [TEST]: Lynhurtigt drev til  fotoentusiasten

G-Drive Mobile Pro SSD [TEST]: Lynhurtigt drev til fotoentusiasten

Share

Harddiske med Thunderbolt 3 er i sagens natur hurtige. Og det er dette G-Drive Mobile Pro med ssd-lager også. Drevet henvender sig blandt andet til fotoentusiasten, der ofte bevæger sig ud i den vilde natur

Vi ser flere og flere harddiske med den lynhurtige Thunderbolt 3-tilslutning – og så flere, som er så små, at de kan puttes ned i en lille taske. Denne G-Drive Mobile Pro er en af de kvikke nyheder på dette marked. Det fås i en række forskellige kapaciteter – 500 GB, 1 TB og 2 TB – og det er et af de få eksterne drev, som leveres med fem års garanti. Her er det 500 GB-modellen, vi sætter under lup.

Pakket ind i aluminium

Drevet er beskyttet af en aluminiumskerne, men en stor del af chassiset er yderligere dækket af et lag gummi. Det er med andre ord ikke et drev, som bliver dækket af ridser. Ifølge G-Technology er opbygningen så solid, at det overlever et fald fra tre meters højde, så tag det bare med op på en lille stige …

Thunderbolt 3-porten sidder i den ene ende af drevet, og en statuspære lyser op i den anden. Der følger ingen software med drevet, men du får et 50 cm langt Thunderbolt 3-kabel. Fire skruer holder solidt sammen på det hele – vægten er da også, ikke så overraskende, ganske høj. Men ellers er G-Drive-drevet på størrelse med en typisk 2,5” intern harddisk.

Se også:  LaCie Rugged SSD [TEST]: Gummidrev med heftig pris

Western Digital ejer G-Technology, og det er sandsynligt, at G-Drive Mobile Pro har de samme komponenter som Western Digital PC SN720, hvis tilsvarende NVMe-drev også har fem års garanti. Ifølge G-Technology kan G-Drive Mobile Pro med ssd ramme en dataoverførselshastighed på 2,8 Gbps, og det holder.

Ifølge vores testværktøj, CrystalDiskMark, er hastigheden netop 2830 Mbps. Skrivehastigheden er selvfølgelig langsommere. Vi får 2,3 Gbps med vores testmaskine, en Lenovo ThinkPad X1 Yoga. Du skal reformatere drevet, hvis det skal bruges sammen med Windows 10. Desuden skal du vide, at ssd’er med lavere kapacitet har en tendens til at levere lidt lavere hastigheder end højkapacitets-drev.

Vær også opmærksom på, at enheden bliver temmelig varm, når den er i brug, men ikke ubehagelig hed. Der er ingen risiko forbundet med varmeudviklingen.

Her er alternativerne

G-Drive Mobile Pro er ikke nogen billig sag – sådan er det med de hurtige Thunderbolt-drev. Prisen er 2729 kroner. Alle fotografer kan have glæde af det – også fotoentusiaster – der bevæger sig ud i den vilde natur. Den ret lave kapacitet gør dog drevet til et midlertidigt lager.

Se også:  WD My Passport SSD [TEST]: Bundsolid men lidt for dyr

Hvordan ser alternativerne ud? X5 fra Samsung til 1850 kroner er det hurtigste eksterne drev (ikke-RAID) på markedet, og selvom det ikke er ligeså hårdført, kan det da tåle et fald fra to meter, og du kan få op til 2 TB-kapacitet.
Hvis du er prisbevidst, kan du overveje Patriot Evlvr, der fås i en 1 TB-udgave til nogenlunde samme pris som G-Drive tager for 500 GB. Patriot-drevet er langsommere end de to andre nævnte drev og har ikke så lang garanti.

Hvis vi skal være lidt kritiske over for G-Drive-drevet, så kan vi pege på behovet for et drev med en kapacitet på 2 TB.
Det er langt mere anvendeligt for en travl fotograf, hvis lageret er noget større. Drevet kunne også godt være noget mere kompakt. Og det havde været rart, hvis der fulgte en skybaseret lagerløsning med. Western Digital har tjenesten Upthere, hvor du får op til 20 GB gratis.

Men alt i alt er vi ganske begejstrede for dette lynhurtige og solide drev. Til almindelig backup er det ikke den prisfornuftige løsning, men hvis du tager mange billeder i naturen, er G-Drive Mobile Pro SSD værd at overveje – og det er, derfor vi belønner drevet med en anbefaling.


G-Drive Mobile Pro SSD
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Summary

Testholdet mener:

Som Thunderbolt 3-drev er G-Drive Mobile Pro SSD selvfølgelig lynhurtigt. Men det er et dyrt drev og i denne model med en moderat kapacitet på 500 GB. På plussiden tæller foruden hastigheden et flot og solidt, gummi-beskyttet chassis. Dertil kommer fem års garanti. Drevet får vores anbefaling.

Teknisk set:

G-Drive Mobile Pro SSD
Kapacitet: 500 GB
Forbindelse: Thunderbolt 3-port
Overførselshastighed: 2800 Mb/s
Vægt: 1040 g
Størrelse: 112 x 80 x 17 mm
Pris: 2729 kr.

TAGS
ekstern harddisk
lagerenhed
Thunderbolt

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S