Home » Kamera » Full frame-kameraer [STORTEST]: Spejlløse kameraer i fuldt format
Full frame-kameraer [STORTEST]: Spejlløse kameraer i fuldt format

Full frame-kameraer [STORTEST]: Spejlløse kameraer i fuldt format

Share

Nu rykker de spejlløse kameraer op i professionelt format. De største producenter er klar med spejlløse full frame-kameraer. Vi tester fire af de fedeste

Spejlløse kameraer bliver mere og mere populære, men har primært været tilgængelige i de mindre sensorstørrelser. Kun Sony har tilbudt full frame. Den tid er dog forbi. Nu har de største konkurrenter kastet sig ind på området. Vi ser, om nogen af dem har en chance mod Sony.
En større sensor giver bedre dynamik i farver og kontrast, flottere dybdeskarphed, højere lysfølsomhed, mindre støj og andre stærke egenskaber.

Man kunne bruge lang tid på at forklare fordelene, men kort sagt giver full frame-sensorer bare et bedre billede. Det ser du straks, du tager et af de fire kameraer i brug. Glem mobilkameraernes falske bokeh-effekter; her forenes et knivskarpt fokus med baggrunde, der sløres smukt og naturligt, mens der er dybde og farver, som matcher professionelle fotos.

Se også:  Ny opdatering giver vild hastighed i Canons bedste full-frame-kameraer

Alle deltagere er fine eksponenter for de kvaliteter, der gør full frame værd at investere i. Ikke desto mindre er der betydelige forskelle mellem testens fire kameraer.

Ordentlige klodser

Designet er selvsagt ikke helt ens. Fælles er dog, at det er kameraer i den kraftige klasse, vi har med at gøre. Det vil næppe være dit førstevalg til ferieturen. Det er ikke bare kroppen, der gør kameraer store og tunge, objektiverne trækker vægten gevaldigt op. I kraft af den store sensor kræves mere glas, og det mærkes. Vi testede med de kit-objektiver, der kan medfølge, og de kræver to hænder for optimal betjening.

Størrelsen giver dog plads til bedre ergomoni. De massive kroppe gør kameraerne gode at holde på. I vores tilfælde passede EOS R og Lumix S1, testens to største kameraer, bedst i hånden.

Se også:  Sony klar med monsterkamera med stærke video-features
Fuld fysisk kontrol

Vi fik dog en forkærlighed for Z6. På en eller anden måde er det lykkedes for Nikon at gøre kamera og objektiv betydelig lettere end konkurrenternes. A7R-III er også ret kompakt, men ligger ikke optimalt i hånden.

At du får to kortpladser hos Sony trækker dog lidt op. Begge er til “almindelige” SDXC-kort. Hos Canon er der kun én plads. Det gælder også Nikon, hvor der skal anvendes de hurtige, men ret dyre XQD-kort. Hos Panasonic er der plads til et kort af hver type.
USB C-port til overførsel og opladning får du hos alle. HDMI i fuld størrelse er der også hele vejen rundt, undtagen hos Sony.

Udvalget og typen af knapper, hjul, joysticks og infoskærme varierer. Det er lidt af en religion, hvad man foretrækker. I sidste ende handler det mest om vane.

TAGS
a7
EOS
full-frame
lumix
mirrorless
nikon
spejlløst kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S