Home » Bilen » Fuld gang i hele kroppen
Fuld gang i hele kroppen

Fuld gang i hele kroppen

Share

Microsoft er på vej med Kinect, et tilbehør til deres spillekonsol Xbox 360, der styres af hele kroppen. Alt om DATA har prøvet en tidlig udgave, og er vildt begejstrede

Lad mig med det samme sige, at jeg var skepisk, da Microsoft inviterede mig ud, så jeg kunne prøve en tidlig version af Kinect, Microsofts forsøg på at æde sig ind på Wii’ens totale dominans på den del af konsolmarkedet, hvor det handler om at aktivere hele kroppen, og ikke blot tommelfingeren.

Kinect er en enhed du slutter til din Xboks, og er en aflang enhed, med et par kameraer og infrarøde målere. Selve den aflange enhed står på en motoriseret stander, så den kan justere sig sin højdeindstilling og altid holde øje med dig.

Kinect fungerer i grove træk ved at kameraet genkender en person, og sammen med de infrarøde sensorer, måler den en lang række punkter på hele kroppen. For eksempel så har den styr på dit håndled, din albue, skulder, bryst, mave, hofter, lår, knæ og fødder.

Og det virker

Da jeg stod foran fladskærms-tv’et og skulle i gang med det første spil, var jeg sikker på, at det ikke ville være nær så sjovt som når jeg spille på min Wii der hjemme. Men jeg skulle hurtigt blive klogere.

Se også:  Selv de sløveste maskiner kan afvikle spillene i ny gamingtjeneste

Et af de spil jeg prøvede var Bowlling, og samme type spil findes til Wii. Her holder du hele tiden fat om din Wii-remote, mens med Kinect er det udelukkende din hånd der bliver sporet, og wauw hvor det bare kører glat. Du kan skrue dit skud, jo hårdere du kaster, jo hurtigere ruller kuglen på skærmen, og du skal ikke spekulere på, om du taber Wii-remoten ind i dit tv.

Herfra blev det bare sjovere og sjovere. Alt lige fra racerspil, over beach volley til dansespil blev afprøvet, og der var ingen tvivl om, at alle muskler nåede at blive motioneret.

Der er et par fantastiske fordele ved Kinect. Dels skal du ikke spekulere på at købe kontrollere til alle i familien. Kinect-enheden understøtter direkte op til otte deltagere. Når du går ind i dens synsfelt er du med, når du går ud, forsvinder du fra spillet igen.

Se også:  Her er verdens første skærm skabt til Xbox

Hvis du har gang i motionsspil, så har du ikke en plade du står på, og som du ikke må hoppe på. Du står bare på gulvet, og så holder kameraer og infrarøde sensorer øje med dig. Alle dine bevægelser bliver opdaget uden brug af andre hjælpeenheder.

Kinect skulle ramme gaden d. 10. november, og bliver solgt i tre versioner. Den rene Kinect-sensor (hvis du allerede har en Xbox 360) kommer til at koste omkring 1.200 kroner. Kinect med en Xbox 360 uden harddisk koster omkring 2.200 kroner og en Kinect med en Xbox 360 inkl. 250GB harddisk kommer til at koste omkring 2.800 kroner. Personligt så har jeg skrevet mig op til en enhed – det er bare alt for sjovt.

Alt om DATA har sikret sig en Kinect inklusiv en Xbox 360 med 250GB harddisk, som vi udlodder i Alt om DATA nr. 17, der udkommer d. 25. november. Så køb bladet og se, hvordan du deltager i konkurrencen.


TAGS
Kinect
Konsol
Spil
Xbox
Xbox 360

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S