Home » Bærbar computer » Fujitsu Lifebook S937 [TEST]: Erhvervsbærbar hvor batterilevetiden er i fokus
Fujitsu Lifebook S937 [TEST]: Erhvervsbærbar hvor batterilevetiden er i fokus

Fujitsu Lifebook S937 [TEST]: Erhvervsbærbar hvor batterilevetiden er i fokus

Share

Benytter du en bærbar computer i dit arbejdsliv, er lang batterilevetid en af de mest eftersøgte kvaliteter. For Fujitsu Lifebook S937 er det en mærkesag, vi testede dog ikke den mest sparsommelige

Bærbare findes i mange afskygninger, nogle skal være kraftfulde, gerne med stor skærm, mens andre igen skal være så lette og mobile som muligt.

Fujitsu Lifebook S937 er helt klart beregnet til den aktive erhvervsmand/kvinde, der i kraft af sin stilling er meget på farten. Det er en 13,3″-bærbar, der med touchskærm vejer fra 1,32 kg.

Det er altså en ret kompakt bærbar, der ikke fylder meget, når den tages frem. Den deltager ikke i kapløbet om at være den tyndeste, for på det tykkeste sted er den 28,4 mm tyk.

Inden man forfærdes over, hvor klodset den må være, skal det siges, at dette mål er bagerst på den bærbare. Her er batteriet monteret, så det lidt atypisk kommer til at udgøre en slags fod, der samtidig hæver den bærbare for lidt bedre skrivestilling.

Kabinettet er isoleret set heller ikke nær så tynd, som på mange samtidige bærbare med samme formfaktor. Lifebook S937 har tilmed i højre side et udvidelsesslot, hvor der kan monteres et ekstra batteri, eller et optisk drev hvis man foretrækker.

I det hele taget er der gjort meget for, at batterilevetiden skal være så lang som mulig. Skærmen anvender IGZO-transistorer for at spare energi, der findes en knap, hvormed man kan skifte mellem normal og strømbesparende tilstand.

Alt dette gør, at Fujitsu påstår, at det i under optimale omstændigheder vil være muligt at nå 21 timers batterilevetid.

De rette værktøjer

Fujitsu Lifebook S937 er dog langt mere end blot lang batterilevetid. Det er en typisk erhvervsbærbar, hvilket indebærer sikkerhedsmæssige tiltag som håndfladeaftrykslæser, TPM-modul, mulighed for krypteret drev for at nævne nogle.

Den bærbare har et magne-siumkabinet med håndledsstøtte i aluminium. Kabinettet er ikke fuldstændig urokkelig, men dog ret stift selv uden monteret batterimodul.

Et sted, hvor Lifebook S937 brillerer, er når det kommer til features, hvilket kan overraske, da den er udstyret med VGA og ikke har USB Type-C-port, som jo er ved at være normalen.

Grundet tykkelsen af kabinettet har det sikkert ikke været en prioritet, og hvad VGA angår, findes der overraskende meget udstyr rundt omkring, der stadig benytter dette antikvariske stik.

Læg dertil 1 Gbit/s LAN, 802.11 ac trådløst netværk og Bluetooth 4.2, samt ikke mindst SmartCard-læser, og kortlæser. Vores testeksemplar havde det ikke, men man kan også få udgaver med 4G-modem indbygget. Alt i alt er det en virkelig godt udrustet bærbar til erhvervsbrug.

Hardware efter behov

Det er naturligvis muligt at få Lifebook S937 i forskellige udgaver, og vi har testet udgaven med den svageste processor, en Core i5 på 2,5 GHz, men selv den har fint med kræfter til det meste. Den scorer 51,6 GOPS i SiSoftware Sandras aritmetiske cpu-test.

Rammene er hurtige, og den indbyggede ssd er lidt mere mellemvare efter dagens standarder, da den har en sekventiel skrivehastighed på 343 MB/s, og en sekventiel læsehastighed på 367,3 MB/s og en gennemsnitlig søgetid på 0,12 ms målt med HD Tune Pro.

I PCMark 8 storage-testen opnåede den respektable 265,8 MB/s.

Skærmen har her en WQHD- opløsning, den understøtter touch, som fungerer optimalt. Skærmen er desuden lysstærk, den er af glare-typen, hvilket betyder lidt for meget lysindfald, men den er meget flot at se på.

Tastaturet er bagbelyst, tasterne er bagbelyste med mellemlang vandring og en god fasthed i betjeningen. Touchpad kunne være lidt større.

Batterilevetiden

Vi målte med PowerMark en batterilevetid på 10 timer 3 minutter i produktivitetstesten, og 5 timer og 26 minutter i den balancerede test. Med det ekstra batteri kunne vi lægge henholdsvis 1 time og 57 minutter til, samt 3 timer 48 minutter til disse. Med WQHD-skærm er det flot.


Fujitsu Lifebook S937
  • Ydelse
  • Batterilevetid
  • Features
  • Skærm
  • Pris
4.5

Sammenfatning

»Ud fra skærmvalget, og vi ikke tester batterilevetid i ekstra sparemode og Wi-Fi er aktiveret, klarer LIFEBOOK S937 opgaven optimalt. Det ekstra batteri hjalp, når den bærbare skulle præstere noget. Den bærbare er behagelig at bruge, hurtig og alsidig.«

Pris: 13.499 kr. (estimeret)
Skærmstørrelse: 13,3”
Skærmopløsning: 2560 x 1440 pixel
Processor: Intel Core i5-7200U
Grafikkort: Intel HD Graphics 620
Ram: 16 GB ddr4 2132 MHz
Drev: 256 GB SATA 6.0 Gb/s M.2 ssd
Tilslutninger: 3x USB 3.0 Type-A, HDMI, VGA, SDXC-kortlæser, SmartCard-læser, audio kombistik, RJ45 LAN

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
business laptop
fujitsu
Lifebook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S