Home » Kamera » Fujifilm X-T100 [TEST]: Spejlløst kamera du nemt betjener
Fujifilm X-T100 [TEST]: Spejlløst kamera du nemt betjener

Fujifilm X-T100 [TEST]: Spejlløst kamera du nemt betjener

Share

Det spejlløse kamera er det mest oplagte alternativ til din smartphones kamera. Denne nyhed fra Fujifilm ligger prismæssigt i den nedre ende, men er bestemt ikke uden evner

X-T100 er Fujifilms sidste nye spejlløse kamera, hvor det lægger sig ind imellem modellerne X-A5 og X-T20. Udseendet kan nogle gange snyde. X-T100 ligner af ydre den dyrere X-T20, men indmaden minder mest om den billigere model X-A5.

X-A5 er rettet mod begynder-segmentet, der ønsker et kamera, som er nemt at bruge, men som giver bedre billeder end en mobiltelefon. X-T100 tager et lille skridt op. Med en indbygget søger en masse gode styringsmuligheder retter nyheden sig mod de brugere, som gerne vil arbejde lidt kreativt med deres skud.

Billedet hentes ind på en 24,2 MP stor APS-C cmos-sensor. Kameraet har en bred ISO-rækkevidde, 150-51.200, men hvis du vil skyde i raw-format, får du kun mulighed for at bevæge dig inden for 200-12.800.

Den elektroniske søger med et 0,39” stort display leverer en fornuftig opløsning på 2,36 millioner punkter samt en forstørrelse på 0,62x.
Den store søgerskærm bagpå kamerahuset kan ganske fikst vippes op, så du kan skyde fra hoftehøjde, og den kan samtidig bruges til selfies. Der er touchskærm-funktionalitet, herunder touch-fokus og -lukker – samt en klem-fingrene-sammen-zoom.

Normalt købes kamerahuset i et kit med et objektiv. Det giver mest mening pengemæssigt. Her er det med et 15-45 mm-objektiv. Brændvidden er 23-68 mm, hvilket er lidt mere end i standardobjektiver til kameraer.

Se også:  Smartphones [STORTEST]: Topkvalitet til billigere penge

Der er både Wi-Fi og Bluetooth. Når kameraet først er blevet parret med din mobiltelefon med Fujifilms app Camera Remote, er det nemt at dele billeder. X-T100 forbinder sig automatisk til smartphones, den tidligere har benyttet, hvilket dog kræver, at Bluetooth er slået til på begge enheder.

Mindre plastik

Der er mindre plastik i X-T100 end i andre af Fujifilms X-T-modeller. For eksempel er oversiden af aluminium. Det er så også en snert tungere end nabomodellerne – 448 gram mod for eksempel X-T20’s 383 gram. Designet er dog mere strømlinet og ligger bedre i hånden.

Betjeningen er noget enklere. Tre af T20’s knapper er samlet til en enkelt drejeknap, hvor du vælger, hvordan du vil skyde. Derudover er der to drejeknapper uden påskrift. Her styrer du eksponering og X-T100’s filmsimulationstilstand.

Men hvis du kører fuldt manuelt, vil knappen øverst til højre i stedet styre lukkerhastigheden, mens hjulet bagved styrer blænden. Hvis du ikke er interesseret i filmsimulation, kan du omprogrammere knappen til venstre på oversiden til at styre en anden indstilling. Du kan også ændre, hvad den lille funktionsknap skal gøre – plus fire svirpe-gestikker på touchskærmen.

Kameraet er glimrende til at måle lyset i omgivelserne. Derfor kan det eksempelvis undereksponere optagelsen, hvis omgivelserne er voldsomt kontrastrige. Også kameraets automatiske hvidbalancesystem gengiver troligt farverne i motiverne realistisk uanset, hvad vi peger på, men du kan også justere hvidbalancen manuelt.

Se også:  HP Officejet Pro 8022e [TEST]: Prisvenlig printer til kontoret

Kombinationen med det omtalte objektiv giver en lidt blandet oplevelse. Objektivet giver en plastikagtig fornemmelse, der ikke lover godt for billederne. Men de bliver faktisk ret gode, selvom vi vil anbefale at investere i et bedre objektiv – fra Fujifilms fine topsegment af kompakte objektiver. Ikke mindst fordi standardobjektivets eldrevne zoom er lidt sløv i responsen.

Batteriet giver mulighed for 4390 skud, hvilket er i orden, men noget mindre end DSLR-kameraer i samme prisklasse kan levere. Men kameraet her kan oplades med en USB, hvilket er ganske praktisk.

Fint billede til prisen

Selvom over 5000 kroner da er en slat penge, befinder vi os i den lavere prisende af markedet for spejlløse kameraer. Set i det lys tager X-T100 fine billeder, og hvis du ikke går op i at kunne optage raw-filer, vil du være mere end tilfreds med antallet af filmsimulationsmuligheder – som leverer virkelig nydelige jpg-filer.

Der er ikke meget støj i billederne op til ISO1600. Her kommer alle de vigtigste detaljer med. Når du kommer over dette niveau, skal du vælge at optage i raw-format for at undgå, at X-T100’s algoritme til støjreduktion ofrer detaljer for at opnå et billede, der ser mere ”rent” ud. Den støj, som du ser i raw-optagelser ved ISO3200 og ISO6400 er velkontrolleret.


Fujifilm X-T100 + XC 15-45 mm f/3.5-5.6 OIS
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
4

Sammenfatning

Testholdet mener:
Samlet set giver Fujifilm X-T100 og det medfølgende objektiv fine billeder. Virkelig et godt spejlløst kamera til prisen. Zoomen er dog lidt sløv. Kameraet ligger godt i hånden, og der er masser af gode funktioner for den ikke så rutinerede fotograf. Det er et kamera, vi kan anbefale.

Teknisk set:
Type: Spejlløst
Materiale: Rustfrit stål
Sensor: 24,2 MP, APS-C-cmos
Objektiv: Fujifilm 15-45 mm
Skærm: 3” touch
Lukkerhastighed: 1/30-1/32000 sek.
Batteri: 430 billeder
Video: 4K
Trådløs forbindelse: Ja – Bluetooth og Wi-Fi
Vægt (m. objektiv): 448 gram
Pris: 5490 kr.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Fujifilm
god pris
Kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S