Home » Kamera » Fuji giver dig kæmpe sensor i kompakt kamera
Fuji giver dig kæmpe sensor i kompakt kamera

Fuji giver dig kæmpe sensor i kompakt kamera

Share

Det spejlløse Fuji GFX 50R har en medium format sensor, som er 70 procent større end full-frame, men vejer mindre end 700 gram og er nemt at tage med 

Mens konkurrenterne sætter alt ind på full-frame, går Fuji et skridt højere. Ved Photokina-messen kunne producenten igår præsentere det nye GFX 50R, et spejlløst kamera med en medium format sensor, som er 70 procent større end en full-frame og byder på ikke mindre end 51.4 megapixel.

GFX 50R er en kompakt udgave af GFX 50S, som blev lanceret sidste år. Til sammenligning måler GFX 50R en hel tomme mindre i tykkelsen og kommer ned under 700 gram uden batteri.

Se også:  Sony A6600 [TEST]: Skarpe skud fra halvpebret crop-kamera

Kameraet er derfor ikke større end mange konkurrerende systemkameraer med mindre sensorer. For det professionelle segment vil den store sensor være et betydeligt salgsargument. Til eksempelvis gadefotografi, hvor et større kamera er upraktisk, vil GFX 50R kunne levere den billedkvalitet der skal til for tilfredsstille de mest krævende fotografer.

Den kompakte størrelse betyder dog, at der er et par ting men må undvære. Der er ikke LCD monitor på toppen og heller ikke en pentaprism søger. Du får dog en OLED viewfinder plus en LCD touchskærm, der kan vippes på bagsiden.

Kroppen er vejrbestandig og har fysiske kontrolknapper til de vigtigste funktioner. Der er USB C-port til opladning samt Bluetooth, så du nemt kan tilslutte din smartphone trådløst.  

Se også:  Den komplette guide til spejlløse kameraer

Kameraet er skabt til at anvende Fujinon GF objektiver, men fungerer også med H Mount objektiver, hvis bruger en adapter.

Og nåerh ja, så er der jo lige prisen. Kameraet er sat til 4.500 dollars på det amerikanske marked, så vi skal nok regne med omkring 35.000 kroner herhjemme, bare for huset. 

Læs mere om Fuji GFX 50R her.


TAGS
Fujifilm
spejlløst kamera
systemkamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S