Home » Erhverv » Frygt for outsourcing koster konkurrenceevne
Frygt for outsourcing koster konkurrenceevne

Frygt for outsourcing koster konkurrenceevne

Share

Vi er bange for at outsource, og det koster konkurrenceevneNy
undersøgelse viser, at danske virksomheder er meget tilbageholdende med
at outsource deres it-infrastruktur, og det betyder, at de mister
konkurrenceevne, fastslår ekspert fra Gartner

Vi skal dog ikke outsource ukritisk, for så risikerer vi at eksporterer vigtig viden ud af landet, konkluderer GlobalConnect, der står bag undersøgelsen.

En undersøgelse lavet for GlobalConnect blandt 50 mellemstore og store danske virksomheder fastslår, at de danske virksomheder er meget forsigtige med at outsource deres it-infrastruktur. De er bekymrede omkring sikkerheden og stiller sig tvivlende overfor, hvor meget der kan eller skal outsources, og det får konsekvenser for deres konkurrenceevne.

”Markedet for Infrastructure as a Service, IaaS, er stadig en smule umodent, men på sigt skal virksomhederne i Danmark tage denne teknologi til sig for ikke at tabe konkurrencemæssige fordele,” vurderer Executive Partner hos Gartner, Peter Andersen.

Når danske virksomheder skal koncentrere sig om at drive deres it-infrastruktur selv, bruger deres it-afdeling for mange ressourcer på drift og kan ikke holde det nødvendige fokus på at designe systemer, der kan understøtte virksomheden, og det koster konkurrenceevne.

”Vi skal fokusere på, hvad vi kan drive som en standardvare og få dem outsourcet, og undgå at outsource udviklingsopgaver, som svarer til at eksportere viden ud af landet. Ved at effektivisere kan vi faktisk konkurrere med lande som Kina og Filippinerne,” siger Christian Holm, salgs- og marketingsdirektør hos GlobalConnect.

Danske virksomheder mister både økonomisk gevinst og konkurrenceevne
Undersøgelsen viser, at det kun er 20 procent af de adspurgte, der har outsourcet alt eller det meste af deres it-infrastruktur, mens hele 60 procent af respondenterne i undersøgelsen kun outsourcer småting, så som backup, mailserver, hosting eller tilsvarende enkelte elementer af it-infrastrukturen.

Det betyder, at de går glip af den driftsbesparelse og økonomiske gevinst, som IaaS kan give dem, og derved har virksomhederne ikke de nødvendige ressourcer til at gøre brug af deres know how, som kan udvikle konkurrenceevnen.

”Danmark er et land med mange højtuddannede og et meget fleksibelt arbejdsmarked. Vi har alle muligheder for at blive førende indenfor forskning og udvikling,” siger Christian Holm, og fortsætter:

”Det er en ganske skrækkelig fremtidstanke, at vi risikerer at miste mulighederne for fortsat at være konkurrencedygtige, når vi sagtens kan gøre os gældende med den rette strategi.”

Hvad mener du? Bør virksomhederne outsource it-opgaverne i større grad, eller bør de holde så mange af opgaverne indenfor virksomheden og inden for landets grænser som muligt? Skriv din mening herunder …


TAGS
IT arbejde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S