Home » Netværk » Test: FRITZ!Powerline 1240E kit
Test: FRITZ!Powerline 1240E kit

Test: FRITZ!Powerline 1240E kit

Share

FRITZ!Powerline 1240E er en powerlineadapter med indbygget Wi-Fi, her testet i form af et kit med to enheder, således at man som nystartet powerline-bruger har alt, hvad man skal have for at komme i gang

Sættet består af to ens 1240E powerlineadaptere, med en maksimal teoretisk overførselshastighed over elnettet på 1200 Mbit/s.

Det er naturligvis ikke en hastighed, man skal regne med at se, men har man nogenlunde optimale betingelser, kan man godt regne med en god hastighed mellem enhederne. FRITZ!Powerline 1240E har indbygget 802.11n Wi-Fi på 2,4 GHz med hastigheder på op til 300 Mbit/s. Det gør det endnu lettere at få glæde af sættet sammen med andre enheder, det samme kan man sige om den indbyggede 1 Gbit/s LAN-port, som hver 1240E adapter er udstyret med.

Det gode ved sættet er, at man let kan komme i gang, man kan sagtens tilkøbe ekstra 1240E powerlineadaptere, hvis behovet opstår for at udvide netværket i hjemmet. Betjeningen og opsætningen er ganske ligetil, det tager ikke mange øjeblikke, før at man har oprettet sit eget netværk over elnettet. Sættet understøtter 128-bit AES-kryptering, man kan se om enheden er beskyttet på den ene diode på enheden.

De to andre fortæller, om der er oprettet en forbindelse over elnettet, samt at Wi-Fi er aktiveret. Powerline-adapteren har sin egen webbrugergrænse, man kan tilgå ved at skrive enhedens navn eller angive ip-adressen i en browser.

Man kan også til Mac og Windows downloade FRITZ!Powerline programmet, der med en visualiseret visning af powerline-netværket giver en oversigt over netværket og giver brugeren flere muligheder, herunder udvidede krypteringsmuligheder.

I testen har vi prøvet at placere powerlineadapterne flere steder og regelmæssigt nået 100 Mbit/s og mere mellem disse, sågar en hel del højere i et enkelt tilfælde. Alt i alt et godt og hurtigt powerlinesæt med masser af muligheder.        


TAGS
Fritz!
Pla
powerline adapter

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S