Home » Gratis software » Guide: Skab de smukkeste kunstværker
Guide: Skab de smukkeste kunstværker

Guide: Skab de smukkeste kunstværker

Share

Hvis du går med en kunstner i maven, skal du tage et kig på Microsofts gratis program Fresh Paint. Her kan du forbavsende nemt skabe overraskende flotte værker

Hvad enten du har erfaring som digital kunstner, eller du måske bare vil have lidt sjov, kan vi anbefale Fresh Paint fra Microsoft. Programmet er udviklet til trykfølsomme skærme, men kan også bruges på almindelige pc-skærme. Her kan du skabe dine egne kunstværker med en række forskellige male- og tegneværktøjer, og du kan gemme, udskrive og dele resultaterne.

Det er måske ikke et professionelt program med en bred vifte af farvepakker. Men det er heller ikke uden finesser, og du får mulighed for at lade din kreativitet flyde ud over skærmen – enten ved at tegne i frihånd eller ved at lege med importerede billeder. Du kan endda prøve at forbedre værker af klassiske kunstnere. På den måde kan du måske også indsuge noget lærdom om billedkomposition og i det hele taget træne dine tegne- og malefærdigheder.

Se også:  De bedste gratis-programmer lige nu
1 Installer fra Microsoft Store

Hent og installer Fresh Paint fra Microsoft Store. Når du åbner programmet, bliver du mødt af nogle delvist færdige kunstværker, som du kan lege med. En god måde at lære Fresh Paint at kende på. Hvis du vil starte på en frisk, klikker du på ”+” og derefter vælge ”Fresh-lærred” eller ”Brugerdefineret lærred”.

2 Tilpas dit lærred

Med ”Fresh-lærred” får du en blank side. ”Bruger-tilpasset lærred” giver flere valgmuligheder fordelt på fire faner. Den første tilbyder en række former (som kan roteres). På den fjerde kan du vælge mellem lærreder og teksturer. Du kan ændre lærredfarven med farvevælgeren nederst. De to andre faner er i øjeblikket ikke aktive.

3 Lad os komme i gang

Klik på ”Begynd at male”. Nu ser du dit lærred og din ”kasse” med pensler og tegneredskaber. Hvis du for eksempel vælger blyanten til højre, får du flere værktøjer herunder pastelfarver. Langs bunden er der virtuelle malerbøtter (som viser farveskalaen) samt en farvevælger. Du har også mulighed for at ændre overfladens tekstur.

Se også:  Sådan redigerer du nemt fotos online – uden at det koster noget

4 Importer et billede

Hvis du frygter det nøgne lærred, kan du importere et billede og udfolde kreativiteten på det. Klik ”Importér” i menuen, og vælg mellem (web)kamera eller egne fotos. Vælger du i stedet ”Bliv inspireret”, foreslår programmet billeder. Vi skal nu bearbejde et billede af Piet Mondrain – lad os se, hvordan det går …

5 Alle værktøjer parat

Når du har importeret et billede, er du på det brugerdefinerede lærred. Og nu er alle værktøjspaneler tilgængelige. Med den anden effektrude kan du bear-bejde det importerede billede med fem faste effekter. Alle vil ændre dit billede. En sjette mulighed, ”Ingen”, lader billedet forblive, som det er fra starten af.

TAGS
Billedredigering
gratis software
kunst
Windows

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S