Home » Stationær computer » Fremtidsudsigt for 2045: Robotter erstatter og servicerer mennesker
Fremtidsudsigt for 2045: Robotter erstatter og servicerer mennesker

Fremtidsudsigt for 2045: Robotter erstatter og servicerer mennesker

Share

For omkring 30 år siden begyndte pc’en at blive en normal del af
hverdagen – og den endte med at forandre samfundet, og måden vi lever
vores liv på. Kaspersky Labs eksperter markerer 30-årsjubilæet ved at
give deres bud på, hvordan de tror informationsteknologi kan udvikle sig
og forandre vores liv i 2045 – 30 år fra nu

”Den nuværende udvikling inden for IT gør det svært at give præcise forudsigelser om, hvor vi vil være om få årtier. Men alligevel er det klart, at vores teknologi vil blive endnu smartere år for år, og menneskerne, der arbejder med den, bliver nødt til at følge med,” siger Aleksander Gostev, Chief Security Expert hos Kaspersky Lab.

Robotter overalt

Om ikke så lang tid vil Jordens befolkning med stor sandsynlighed også inkludere millioner af robotter, der tager sig af det tunge og rutineprægede arbejde. Mennesker vil i stedet arbejde på at forbedre softwaren til robotterne, og IT-firmaer vil udvikle programmer, der kan downloades til robotter, ligesom vi i dag downloader apps til vores smartphones.

Mekaniske mennesker

Grænsen mellem robotter og mennesker vil blive mere flydende. Transplantationer med elektronisk styrede, kunstige organer og proteser vil være rutineoperationer. Nanorobotter vil kunne gå dybt ind i kroppen og levere medicin til syge celler eller udføre mikrooperationer. Specialinstallerede sensorer vil overvåge menneskers helbred og overføre det til en cloud-service, som ens læge kan få adgang til. Alt dette vil sandsynligvis føre til en markant forøgelse af levealderen.

Se også:  Kender du fremtiden? Det gør Samsung

Smarte hjem

Mennesker vil i 2045 i overvejende grad bo i smarte hjem, hvor de fleste hjemlige opgaver er fuldt ud automatiseret. Softwaren, der styrer huset, vil tage sig af energiforbrug, vand, genopfyldning af mad og andre dagligvarer. Beboernes eneste bekymring vil være, om der er penge nok i banken til at betale regningerne.

Hyperintelligens

Vores digitale alteregoer vil endelig blive samlet i én enkelt global infrastruktur, der kan regulere sig selv og er involveret i at holde styr på livet på jorden. Systemet vil operere stil med den måde, som TOR gør i dag; de mest aktive og effektive brugere vil få moderatorrettigheder. Systemet vil blive gearet til at distribuere ressourcer mellem mennesker, forhindre væbnede konflikter og andre humanitære aktioner.
3D-printere – hurtige og billige

Det vil ikke kun være ensformigt arbejde, der vil være historie – produktion af en række produkter vil ikke længere være nødvendig. I stedet vil 3D-printere gøre os i stand til at designe og skabe det, vi har brug for. Alt lige fra dagligdagsting som tallerkner og tøj til byggeklodserne til fremtidige hjem.

Ikke flere computere

Computeren har muligvis startet hele IT-boomet, men i 2045 vil den sikkert kun findes på museer. Vi vil med andre ord ikke længere bruge én enkelt enhed til at behandle data – hvilket reelt set er det eneste, en computer gør. Der vil være et endnu større udbud af smarte enheder og gadgets, der stille og roligt vil overtage de funktioner, computeren klarer i dag. For eksempel vil finansielle analyser blive udarbejdet af en server, som automatisk gennemgår elektroniske dokumenter – og ikke af en bogholder ved en computer.

Se også:  Kaspersky giver gratis sikkerhed til alle virksomheder

Teknofobi

Men ikke alle vil være begejstrede for den nye teknologi. Modstandere vil sikkert kæmpe imod udviklingen af smarte hjem, automatiseret livsstil og robotter. Oppositionen til IT-udviklingen vil undgå at bruge smarte systemer, enheder og robotter til specifikke arbejdstyper, og de vil ikke have en digital identitet.

Ny teknologi – nye udfordringer

Aleksander Gostev fra Kaspersky Lab advarer mod personer, der kan finde på at udnytte den nye teknologi til kriminelle aktiviteter:

”Vi kan være sikre på, at cyber-kriminelle fortsat vil gøre alt de kan for at udforske enhver ny IT-fordel til deres egne formål. Men lige meget hvordan vores verden ser ud om 30 år, bør vi allerede nu begynde at forbedre dens komfort, sikkerhed og trivsel. Teknologi er bare et værktøj, og det er helt op til os, om vi vil bruge det til godt eller ondt.”

• For at læse mere om nye tendenser inden for APT, besøg Securelist blog.
• For at se Kaspersky Labs video “Hacked off in 2014: the cyber-battle for cash and privacy”, klik her.
• For at se flere store begivenheder, der har defineret trusselslandskabet i 2014, læs Kaspersky Labs fulde rapport her.
• Den interactive fortælling om målrettede cyber-angreb er tilgængelig på https://apt.securelist.com.


TAGS
fremtid
kaspersky
teknologi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S