Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Fremtidens spil

I fremtiden skal du ikke købe spil – ja, du skal ikke en gang købe noget at spille dem på. De vil kunne køre overalt, hvor du har lyst til at spille.

Af Jan Skøt, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er i hvert fald ideen i en ny type spiltjeneste, der åbner på internettet til sommer, foreløbig i USA, men senere i resten af verden.

Tjenesten hedder OnLive. Den har været under udvikling i over otte år, men nu skulle den endelig være klar.

Ideen er, at du ikke installerer spil på din computer eller spillekonsol. I stedet ligger spillet på en stor central server, hvor det bliver afviklet, kun billedet sendes til din computer.

Det betyder, at selv små computere kan køre temmelig komplicerede spil, fordi spillet ikke belaster computeren mere end filmvisning. Til gengæld kan man komme i tvivl om, hvor høj opløsning man kan spille i på denne type opkobling.

Indtil videre må vi formode, at grænsen ligger et stykke under den maksimale skærmopløsning. Det samme gælder hastigheden i store komplekse spil – der skal fantastiske mængder computerkraft til at holde tusindvis af spillere i gang i store skydespil.

Men de begrænsninger gør muligvis ikke så meget, for denne måde at spille på har nogle klare fordele. For det første behøver du ikke en supermaskine for at spille. For det andet kan du spille på alle mulige maskiner.

Et spil du starter på din pc kan du afslutte på en mac eller måske en mobiltelefon eller et fjernsyn.

Du får også mulighed for at prøve en masse forskellige spil. I stedet for at lægge flere hundrede kroner for et spil, kan du bare leje det i en time. Hvis du ikke kan lide det, har du kun tabt det meget mindre lejebeløb.

Men det er dyrt på en anden måde. Du skal nemlig betale et fast abonnementsbeløb. For amerikanerne bliver det 15 dollars om måneden, svarende til omkring 100 kroner.

Men de 100 kroner giver dig kun adgang til tjenesten og mulighed for at teste demospil. Derefter skal du stadig betale for hver gang, du spiller.

Det kalder man en sund forretningsmodel, hvis man ejer tjenesten. Men hvis man er den, der betaler, kan det godt virke lidt dyrt.

Formentlig kan du hurtigt nå op på at betale i hvert fald 3.000 kroner om året for at spille, og det svarer til omkring 10 købte spil, som du jo kan spille, så meget du har lyst.
Se mere, når de åbner til juni på onlive.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere