Home » Smart hjem » Fremtidens sexrobotter kan opfylde flere behov
Fremtidens sexrobotter kan opfylde flere behov

Fremtidens sexrobotter kan opfylde flere behov

Share

En amerikansk AI-sexrobot er programmeret til at foretrække køn. Fremover kan sexrobotter måske også designes til ældre og handicappede

Den amerikanske producent af sexrobotter RealDoll har skabt en mandedukke, som fortrækker sit eget køn – se billedet foroven. Dukken ved navn Henry er den første af sin art fra firmaets side. I praksis kan Henry også indstilles til at være heteroseksuel, alt efter brugerens ønske.

Ifølge Matt McMullen, administrerende direktør for RealDoll-underafdelingen Realbotix, var udviklingen Henrys AI-software ”kompliceret.”

”Vi skal ikke alene skabe et andet køn, vi er også nødt til at skabe en seksuel præference i profilen,” forklarer Matt MacMullen i en video publiceret på Instagram.

Ikke kun til sex

Henry er ikke den første sexdukke med anderledes programmering i forhold til det gængse marked. I 2019 lancerede RealDoll den kvindelige sexrobot Harmony, hvis AI var i stand til at tilgodese både mænd og kvinder.

Se også:  Ny undervandsdrone har otte drejelige motorer og kan udstyres efter behov

Udviklingen af sexrobotter med mere specielle indstillinger stopper næppe der, for andre kundegrupper kan have stort gavn af de kunstige sexpartnere, mener flere forskere.

Ifølge Nancy Jecker, professor i bioetik og humaniora ved University of Washington, bør robotterne også designes til ældre, ensomme borgere.

Intime robotter på plejehjem

Hos ældre eller demente handler servicen ikke kun om sex, men også om selskab og berøring. Håndtering af handicappede med særlige behov er også en mulighed.

Dermed går robotten fra at være en sexpartner til en intim plejerobot. Det er et perspektiv, som især den schweiziske ekspert i maskinel etik Dr. Oliver Bendel er fortaler for.

Se også:  Stjæler AI en masse job? – formentlig ikke

”Mennesker i beskyttede boliger og plejehjem ønsker, ligesom alle andre, ømhed og sex,” skriver informatikprofessoren på bloggen for det akademiske forlag De Gruyter.

Udvidede funktioner kan være personlig rengøring og oplæsning af frække tekster.

Indtil videre er ingen robotter af den type kommet på markedet, men muligheden er der, mener Adam Poulsen, computerforsker fra australske Charles Sturt University. Ifølge forskeren er det ikke et spørgsmål, om vi får intime robotter, men hvornår. Han sætter dog ingen dato på.


TAGS
robot
sex

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S