Home » Internet » Fremtidens netværk er ren software
Fremtidens netværk er ren software

Fremtidens netværk er ren software

Share

En ny teknologi kan gøre livet langt nemmere i datacentrene

På en konference i anledning af Ethernets 40 års jubilæum arrangeret af NetEvents, kom det frem, at mange anser fremtidens netværk for at være ren software. Forklaring følger …

Igennem de senere år er der sket en kraftig udvikling inden for virtualisering. Først blev serverne virtualiseret og derefter kom turen til storage. Begge dele har ført til store besparelser på de respektive områder, men har samtidig givet anledning til en ny hovedpine i datacentrene.

I takt med den øgede virtualisering, er det blevet meget almindeligt at flytte rundt på de forskellige virtuelle maskiner, alt efter hvilke ressourer, de har behov for.

Se også:  Ny switch skal gøre det nemt og billigt at opgradere netværket

Dette betyder også, at det med jævne mellemrum er nødvendigt at omkonfigurere de tilhørende netværk, hvilket imidlertid er ganske kompliceret, da de forskellige bokse, som nettets knudepunkt udgøres af, har faste funktioner, som ikke kan ændres. For eksempel er det ikke muligt at ændre en boks fra at fungere som router til pludselig at fungere som firewall eller load balancer.

Nu kommer der imidlertid en ny teknologi på banen under betegnelsen SDN – Software Defined Networks, hvor de forskellige former for bokse har præcis den samme hardware, men hvor hele funktionaliteten styres af den software, som er loadet.

Resultatet er, at en boks kan skifte funktionalitet i løbet af blot nogle enkelte sekunder, hvis der er behov for det.

Se også:  Ny switch skal gøre det nemt og billigt at opgradere netværket

Samtidig ser vi også en øget automatisering af netværkskonfigurationerne, således at konfigurationer automatisk bliver tilpasset uden manuel indgriben.

Efter automatisering af servere og storage, er netværket den del af datacentrene, der kræver de største ressourcer og den største ekspertise.

SDN er først så småt ved at blive implementeret, idet mindre end fire procent af firmaerne i dag anvender denne form for netværk, men den er kraftigt stigende.


TAGS
Ethernet

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S