Home » Bilen » Fremtidens bil kender dit humør
Fremtidens bil kender dit humør

Fremtidens bil kender dit humør

Share

Bilen år 2030 er ikke kold og selvkørende, mener Toyota, der har udviklet en konceptbil, som skal give dig køreglæden tilbage, og som indretter sig efter, hvordan du har det her og nu

Alle taler om selvkørende biler. Men sådan bliver fremtidens bil ikke kun –mener Toyota. Den japanske bilproducent, som er mest kendt for fornuftige familiebiler, har smidt alle tøjlerne og skabt en konceptbil, Toyota Concept-i.

Den rykker ved den traditionelle opfattelse af, hvordan livet på fire hjul skal se ud, når nutidens børnehaveklassebørn sætter sig bag rattet i cirka 2030.

I’et står ligesom i iPhone for noget med ”jeg”. Og lige præcis relationen mellem bilen og føreren er i fokus her. Rattet er ikke gemt væk, selvom hyppige forudsigelser går på, at vi snart må vænne os til at slippe rattet, for det forsvinder helt.

Se også:  Danmarks AI-ambitioner endnu uopfyldte – men det lysner

Her har du stadig lov til at nyde køreglæden. Til gengæld kan bilen gribe ind, hvis du er lidt for nonchalant eller helt overtage kørslen, hvis du trænger til en lur.

Kernen i Concept-i er en såkaldt kunstig intelligens, som Toyota her har givet et navn, Yui (næsten som ”you”, du). Ligesom andre løsninger af denne type er der tale om en software, der kan lære af sine erfaringer, opføre sig intelligent.

Du bliver budt velkommen af Yui, den selvlærende, kunstige intelligens.

Jo længere du kører med Concept-i, des bedre forstår Yui, hvad du foretrækker, og hvordan du reagerer. Den integrerer dine reaktioner som data, softwaren kan trække på og reagere efter afhængigt af situationen.

Se også:  Abstrakt tænkning eller papegøjesnak?

TAGS
Kunstig intelligens
selvkørende biler
Toyota

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S