Home » Netværk » Fra i dag kan 3-kunder gå på 5G
Fra i dag kan 3-kunder gå på 5G

Fra i dag kan 3-kunder gå på 5G

Share

Teleselskabet 3 tænder i dag for 5G-signalet i København og Roskilde og fortsætter nu udrulningen af 5G i resten af selskabets netværk

Teleselskabet 3 går i dag i luften med 5G udvalgte steder i København og Roskilde. Samtidig fortsætter udrulningen af 5G i selskabets netværk i resten af landet, som forventes dækket med 5G i sommeren 2022. Mere end 1 million kunder hos 3, 3Business og OiSTER er inviteret med på rejsen og kan prøve det nye 5G-netværk uden beregning, mens det bliver bygget.

”I dag er en stor dag hos 3, fordi det altid er spændende at lancere ny teknologi. Der kommer dog til at gå noget tid, før 5G gør en mærkbar forskel i alle kundernes hverdag. Dels fordi vi stadig venter på de lynhurtige 5G-frekvenser, og dels fordi udrulningen i netværket tager tid. Men vi synes, at kunderne skal have mulighed for at komme med på rejsen, mens vi bygger rumraketten. Derfor har vi gjort stort set alle abonnementer 5G-klar, så kunderne kan hoppe ombord og prøve det, når 5G kommer til deres lokalområde, hvis de har en 5G-telefon fra 3,” siger Morten Christiansen, der er CEO for 3 i Skandinavien.

Se også:  Lenovo lancerer billige bærbare med Snapdragon og 5G

Alle 3’s privatkunder har nu et ’5G-klart’ abonnement. Det samme gælder alle kunder hos OiSTER. Hos 3Business er det kunder med abonnementer, som sælges aktivt i dag, der kan koble sig på det nye netværk. For at kunderne kan få adgang til 5G, skal de udover et 5G-abonnement have en 5G-telefon, som også er meldt ’5G-klar’ hos 3, og befinde sig i et 5G-dækningsområde. 3 tilbyder i øjeblikket 14 forskellige smartphones, som er kompatible med 3’s 5G-netværk.

Trådløse fiber i sigte

3 er fra i dag klar med 5G på udvalgte mastepositioner i Roskilde og København. Disse mastepositioner anvendes af omkring 425.000 kunder hos 3 og OiSTER. Ud af disse kunder er der i øjeblikket ca. 15.000 kunder, som har en 5G-telefon, der er kompatibel med 3’s 5G netværk og dermed kan bringe dem ombord på 5G-rejsen.

”5G er en spændende teknologi, som på sigt vil bringe mange gode muligheder til vores kunder. Allerede næste år får operatørerne bred adgang til de hurtige 5G-frekvenser, som vil muliggøre helt andre hastigheder, end vi er vant til. På den baggrund vil vi kunne lancere trådløs fiber, som vi forventer vil kunne dække samtlige internetbehov på markedet pga. de høje hastigheder og minimal forsinkelse. På den korte bane vil 5G være op til fem gange hurtigere end 4G, og det betyder primært, at det går hurtigere, når du up- eller downloader film, tunge filer og apps,” siger Morten Christiansen fra 3.

Se også:  Teleselskabet 3 lover 5G inden året er omme
Om 5G hos 3

Fra i dag er 3 i luften med 5G udvalgte steder i København og Roskilde. Kunderne kan forvente hastigheder ved udendørsbrug på 25 – 345 Mbit/s download og 23-38 Mbit/s upload.

Alle 3’s privatkunder har nu et ’5G-klart’ abonnement. Det samme gælder alle kunder hos OiSTER. Hos 3Business er det kunder med følgende abonnementer, som kan koble sig på det nye netværk: Abonnementer indeholdende 3LikeHome eller 3LikeHomePro samt 3Business Bredbånd, DK 3SAMLET Fri Tale, DK 3SAMLET Bredbånd, 3Business DK Fri Tale, 3Business DK Bredbånd.

3 tilbyder i øjeblikket 14 forskellige smartphones, som er kompatible med 3’s 5G-netværk – bl.a. iPhone 12-serien, Samsung Galaxy S20 og OnePlus Nord og 8T.


TAGS
5G
Mobilabonnement
teleselskabet 3

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S