Home » Optisk drev » Fra en skive til en anden
Fra en skive til en anden

Fra en skive til en anden

Share

En måde at starte digitaliseringen af hjemmet på er ved at digitalisere din underholdning. Ikke kun musik men også film og billeder

De fleste af os har i mange år digitaliseret vores musik. Men hvorfor stoppe der? Hvorfor blive ved med at hente dvd-skiverne frem, hver gang en i husstanden vil se en film? Og hvorfor ikke undgå irritationen over, at junior aldrig lægger dvd’erne tilbage, når han har set film på sit værelse?

Sådan gør du

Det er simpelt at rippe en cd. Tænd din computer, sæt musik-cd’en i drevet, hvis du har iTunes installeret vil resten ske helt automatisk, og din cd vil blive rippet og lagt over på din computer og senere også på din iPod, hvis du har en sådan.

Alternativt, så starter din medieafspiller automatisk, og de fleste af dem har også en funktion, der hedder »rip cd«. Herefter bliver skivens indhold automatisk langt ned på din harddisk.

Helt så simpelt er det dog ikke med film. Da der ikke følger programmer med til Windows eller Macintosh, der automatisk kan rippe din dvd, skal du først skaffe sådan et program. Et af de gode er DVDFab, som kan rippe såvel dvd’er som blu-ray-skiver. Programmet koster et mindre årligt gebyr, men er klart pengene værd.

Smid skiven i drevet, vælg hvor meget du vil komprimere resultatet, og om du vil springe eventuelle trailere og så videre over, og klik så på start. Her skal du dog være opmærksom på, at dine film ender i iso-format, så din afspiller skal kunne forstå dette format.

Se også:  TP-Link Archer C2300 [TEST]: Denne router får du til bundpris

Du kan også hente gratis programmer som DVD Shrink, der også kan rippe dine dvd’ere, og her ender de i et almindeligt filmformat. Det betyder dog også, at du »kun« har hovedfilmen. Du kan ikke længere vælge at skifte mellem undertekster eller sprog – en mulighed du har, når du ripper i iso-format.

Brug resultatet

Når du så har dine film og din musik på computerens harddisk, er det tid til at flytte det over til en ekstern harddisk. Nu har du så et par muligheder.

Enten kan du flytte den eksterne harddisk rundt mellem husets computere og på den måde se film og lytte til musik, eller du kan vælge at slutte den til dit netværk – enten via en computer, eller direkte til din router, hvis den har den mulighed.

Derefter skal du huske at slå deling til i routeren eller på computeren, og så kan alle andre enheder på netværket få adgang til at afspille dine film og din musik.

For at bruge dine digitaliserede film og musik på dit tv, er det letteste at investere i en såkaldt dma, der kan afspille musik og film både fra lokalnettet, andre computere og enheder sluttet direkte til den. Tjek endelig først, at den kan afspille det format din film og musik er rippet i.

Se også:  Lynhurtigt internet overalt: Ny mobilrouter med 5G og Wi-Fi 6

Dma’en sluttes til dit tv, og via netværket eller en direkte tilsluttet enhed, kan du afspille film og musik derhjemme uden at skulle bruge skiven, eller være bange for at de ikke bliver lagt tilbage. Og det bedste er, at flere faktisk kan tilgå filmene samtidigt på denne måde.

Kopiering er blevet lovlig

Du har i mange år måttet lave kopier af dine cd’ere til eget brug. Forstået på den måde, at det er tilladt at kopiere en cd og bruge kopien i bilen, børneværelset eller andre steder i huset.

Du må naturligvis ikke sælge eller give kopien væk, på samme måde som du ikke må beholde kopien, hvis du sælger eller giver originalen væk.

Dvd’er har været lidt mere komplicerede at have med at gøre. For indtil for et lille års tid siden, var det lovligt at kopiere til eget brug, hvis du ikke skulle bryde en kopisikring. Og da de fleste film er udstyret med kopibeskyttelse, så var det ikke muligt.

Nu er det dog blevet lovligt i Danmark at kopiere film til eget brug, også hvis det betyder, at du skal bryde en kopibeskyttelse. Du må stadig ikke sælge eller give kopien væk, eller beholde en kopi af en film du sælger eller giver væk. Men nu må du godt rippe den og afspille den digitale kopi på alle husets enheder.

[themepacific_accordion] [themepacific_accordion_section title=”Fakta”]

Det skal du bruge

[/themepacific_accordion_section] [/themepacific_accordion]


TAGS
Brændersoftware
digitalt hjem
DMA
DVD Shrink
DVDFab
Guide
hjemmeunderholdning
iso
router
Tips og trick

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S