Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Forvandlingskunstner til tv’et

Den nye dma fra A.C. Ryan er en sand forvandlings-kunstner. Ud over at kunne afspille mediefiler på dit tv forvandler den også dit almindelige tv til et internet-tv.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har tidligere testet A.C. Ryans dma (digital media adapter) Playon!HD – et lille apparat, der virkelig vakte begejstring her hos testeren. Det var derfor da også med stor forventning, at undertegnede gik i gang med at teste den nye dma, Playon!HD2.

Kort fortalt er Playon!HD2 en nas med indbygget medieafspiller, som kender langt de fleste video-, audio- og billedformater, der er på markedet. Den kommer med en harddisk på 1TB, har mulighed for at blive koblet til internettet, enten trådløst eller via kablet netværk, og når den er på nettet, så giver den dig en række muligheder mere.

Her er en af mulighederne, at du kan komme på internettet og via de indbyggede apps koble dig på en række tjenester, såsom YouTube, Flickr, Facebook, MSN og meget mere.

Hurtigt i gang

Installationen af Playon!HD2 er, som forventet, utrolig let. Når du har pakket den ud, har du ud over enheden selv en strømforsyning, et usb 3.0-kabel, et hdmi-kabel og en fjernbetjening. Enheden sluttes nu til tv’et via hdmi-kablet, og strømforsyningen sluttes til. Når enheden derefter tændes, skal du lige fortælle den, hvilket sprog den skal gøre brug af, og derefter er du klar til at bruge Playon!HD2.

Vi havde tilsluttet en usb-nøgle til Playon!HD2, så vi koblede den også til internettet, og derefter var vi så klar til at kigge efter, hvad den ellers kunne.

Det første vi måtte sande var, at den godt nok var langsom. Den frøs for os flere gange, og den virkede meget lidt responsiv.

Vi smuttede så lige en tur forbi A.C. Ryans hjemmeside, og ganske rigtigt så var der en firmware-opdatering til Playon!HD2.

Firmwaren blev opdateret, og enheden blev genstartet. Og pludselig var der en helt anden hastighed på dimsen. Det var hurtigere at bladre rundt mellem menuerne, og den frøs ikke længere fra tid til anden.

Der er nu et par muligheder for at bruge dma’en til at afspille dine film, din musik eller dine billeder på skærmen. Enten kopierer du det hele over på den indbyggede 1TB store harddisk, eller du tilslutter en ekstern harddisk og afspiller herfra. Eller også har du delt mapper og harddisk på din computer, og så vælger du blot at tilslutte til dine computere direkte i Playon!HD2 og afspille de film, billeder eller den musik, der ligger der.

Nyt opdateret interface

En af de ting, som A.C. Ryan har gjort en stor del ud af, er at få opdateret interfacet til Playon!HD2, og så har man også givet fjernbetjeningen en ordentlig overhaling. Så nu er begge dele endnu lettere at bruge end før.

Når du afspiller en rippet film og klikker på menu, får du mulighed for en hel masse ting. Du kan direkte sætte undertitler, du kan navigere rundt i filmen, og du kan springe til de forskellige menuer. Det er virkelig blevet langt lettere end før at bruge Playon!HD2.

Da vi havde leget lidt med at se film, naturligvis i fuld hd, så kiggede vi lidt på, hvad der var af internetmuligheder. Menuen afslørede en lang række internettjenester, som vi kunne besøge ved et klik på et ikon. Blandt dem, vi umiddelbart kendte, var YouTube, Twitter, Flickr, Facebook og MSN. Men der var en lang række flere – primært tjenester, hvor det var muligt at se forskellige videoer og høre radio.

Hvor langt de fleste videotjenester viste videoer fra Kina, Thailand og Tyskland, så var der dog et par enkelte, hvor vi kunne se nogle spændende og forståelige videoer.

Men en tjeneste som YouTube var imponerende: Kvaliteten var flot, og vi oplevede ingen form for lag, når vi så videoer via denne tjeneste.

Facebook, Twitter og MSN kunne producenten godt beholde for sig selv – det er ikke til at bruge den slags tjenester, når man intet tastatur har.

Men alt i alt er det en god dma. Den er let at betjene, har masser af funktioner, og så er den samtidig diskret, når den skal placeres ved dit tv.