Home » Forskning » Forstærket virkelighed
Forstærket virkelighed

Forstærket virkelighed

Share

Ved at forøge virkeligheden en smule med teknologiske apparater kan man gøre utroligt interessante og brugbare ting.

Augmented Reality – AR – er den rigtige betegnelse for forstærket, eller måske er det mere korrekt at kalde det forøget eller forbedret, virkelighed.

Ideen er den enkle, at man skal forsøge at forøge virkeligheden ved at tilføje den noget ekstra input. Det kan for eksempel være det fantastiske program til smartphones, som kan tage billeder af skilte i udlandet og så oversætte teksten på dem i realtid. Eller det kan være, når moderne biler har en infrarød sensor, der kan se i mørke, og som kan vise dette billede oven på det, du ser ud af forruden.

Augmented reality er stadig meget nyt, så helt nye måder at bruge det på dukker op hele tiden. For nylig holdt Qualcomm – som blandt andet laver den Snapdragon chip, der sidder i de fleste smartphones – en konkurrence om de bedste ideer til AR.

Se også:  Engelske forskere har skabt en digital computerhjerne

AR er særligt velegnet til smart-phonen, fordi du altid har den ved hånden og kan holde den hen til ting. Og god AR kræver masser af chipkraft – derfor er Qualcomm interesseret.

Nogle af de bedste eksempler var disse:
Virtuel graffiti – ved hjælp af et kamera, 3D-briller og en 3D virtuel spraydåse kan graffitimalerne male deres værk, endda i 3D. Det hænger så på et bestemt sted i rummet, så hvis du kommer forbi med det rigtige udstyr, kan du se det på det sted. Men alle andre kan intet se.

Matchmaker – forestil dig, at du er på en cafe en hyggelig aften. Du tager et look ud over forsamlingen og finder et par personer, som du synes er interessante. Du hiver telefonen frem og via passende brug af positionsdata, kan den vise dig vigtige elementer af disse personers data fra sites som LinkedIn og Facebook – det kunne være alder, interesser, partnerstatus og fælles bekendte. Så er der vist mulighed for en fornuftig snak.

[pt id=’2015537′ size=’large’ link=’file’]

 

Endelig er der selvfølgelig vinderen af konkurrencen. En meget flot udgave af et spil ved navn Paparazzi, hvor du skal forsøge at tage billeder af en virtuel kendis på din mobil. Når du holder kameraet hen til et billede, kan du se kendissen stå på det. Så skal du forsøge at snige dig nærmere for at tage et bedre billede.

Se også:  Salt er et enestående datalager

Men hvis du bliver opdaget, bliver kendissen rasende og hager sig fast til dit kamera og smadrer det. Lidt formålsløst, men meget flot lavet.
Du kan se mange flere videoer af uventede måder, AR kan bruges på, hos Qualcomm på www.qualcomm.co.uk/products/augmented-reality eller hos webmagasinet Pocket Lint der har lavet en hel temasektion om AR: www.pocket-lint.com/ar+week.


TAGS
augmented reality
forskning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S