Home » Netværk » Forskere advarer: 5G er en trussel mod folkesundheden
Forskere advarer: 5G er en trussel mod folkesundheden

Forskere advarer: 5G er en trussel mod folkesundheden

Share

Det nye supernetværk, som er ved at blive rullet ud verden over, er et uetisk eksperiment med folkesundheden, mener et stort antal forskere, som nu kræver salget af 5G-licenser stoppet

Den femte generation af det mobile internet skal især understøtte Internet of Things (IoT), hvor elektroniske apparater kommunikerer indbyrdes. Det kommer til at kræve millionvis af sendere med afstande på få hundrede meter. Hver 5G-basestation vil indeholde hundredvis af antenner, som på samme tid sigter retningsbestemte stråler mod alle mobiltelefoner og brugerenheder i nærheden.

Foruden et milliontal af 5G-basestationer på jorden og 20.000 nye 5G-satellitter i rummet, vil 200 milliarder transmitterende objekter blive en del af IoT i 2020.

5G er uetisk

Som borger kan man ikke undvige 5G. På basis af den videnskabelige dokumentation af effekterne af andre frekvenser, mener en række forskere at skadevirkninger er sandsynlige.

Se også:  6G kommer i 2030 – det kræver forberedelse allerede nu

Men da effekterne af 5G i grunden er ukendte, er man inddraget i et forsøg med mennesker, som ingen borger kan melde sig ud af. Man kan fravælge mad med tilsætningsstoffer – man kan fravælge alkohol og tobak – men ingen kan fravælge 5G. Sådan et storstilet eksperiment med mennesker er i strid med Nürnbergkonventionen, hvor det kræves, at eksperimenter gennemføres med samtykke. Det er den holdning, der ligger til grund for en større underskriftsindsamling af cirka 250 forskere fra 140 lande.

Gruppen inkluderer blandt andet Frans Adlkofer publicerede, som tidligere har været med til at slå fast, at strålingen fra en mobiltelefon skader DNA ved lavere strålingsniveauer, end mobiltelefoner opererer med. Ronald Melnick, som ledede forsøgsdesignet i Det Nationale Toksikologiske Program, som fandt klar evidens for kræft i et dyreforsøg for 200 millioner amerikanske skattekroner, er også på listen. Dertil kommer David O. Carpenter, Harvard-uddannet læge og professor, som 1. december 2018 publicerede en advarsel mod 5G og den øvrige, trådløse infrastruktur i verdens førende medicinske tidsskrift ”The Lancet”.

Se også:  Netgear Nighthawk M5 [TEST]: Kompakt hotspot med fuldt udstyr

De to danske organisationer, Rådet for Helbredssikker Telekommunikation og Foreningen for Elektro Hyper Sensitive (EHS), sender nu opfordringen videre til Folketinget og regeringen.

Læs mere om The 5G Appeal her.

Det skal understreges, at der findes forskellige vurderinger af 5Gs indvirkning på mennesker, men få konkrete fakta, der kan bevise en sundhedsmæssig risiko ved netværket. Mens nogle forskere advarer mod 5G, er der således også en del, der maner til ro og mener at udrulningen fint kan fortsætte. Regeringen har meldt ud at der vil blive sagt undersøgelser igang for at klarlægge 5Gs effekt på mennesker.


TAGS
5G
sundhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S