Home » Transport » Forsikringsselskab blokerer bilisters mobil med ny app
Forsikringsselskab blokerer bilisters mobil med ny app

Forsikringsselskab blokerer bilisters mobil med ny app

Share

Tryg har lanceret en mobil-blocker, som forhindrer bilens fører i at benytte håndholdt mobil under kørslen

Man skal bare lige… Og pludselig går det galt. I et uopmærksomt øjeblik sker der noget i trafikken, som kræver handling. Men øjnene er på mobilens skærm, og den nødvendige reaktion udebliver eller forsinkes med det resultat, at man påkører en af sine medtrafikanter eller på anden vis forulykker med sit køretøj. Et scenarie, som for mange danskere er blevet til virkelighed og som vil ske for endnu flere i fremtiden, hvis de ikke ændrer deres mobilvaner.

Men det er nemmere sagt end gjort. For selvom vi udmærket ved, at det er både farligt og ulovligt at benytte mobilen håndholdt, når vi sidder bag rattet, så gør vi det alligevel i stor stil. Det viser undersøgelser, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension står bag.*

Derfor rækker Tryg Forsikring nu en hjælpende hånd ud til nogle af dem, der kører allermest på de danske veje, så de bedre kan modstå mobilens mange fristelser og køre mere sikkert -uden risiko for at få en bøde og et klip i kørekortet, som er prisen for overtrædelsen efter den nylige skærpelse af loven. Således introducerer selskabet i disse dage Tryg Mobil – en mobil-blocker, der forhindrer føreren i at benytte håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Udleveres gratis til virksomheder

Tryg Mobil udleveres gratis til virksomheder, der har forsikret deres køretøjer i Tryg. Den primære målgruppe for initiativet er transport- og logistikvirksomheder, men også andre typer af virksomheder kan have stor gavn af mobil-blockeren til deres køretøjer.

“Tusindvis af chauffører fra danske transport- og logistikvirksomheder begiver sig dagligt ud på vejene. For mange af dem er mobiltelefonen en vigtig del af deres arbejde bag rattet. Men kørsel og mobiltelefoni er en farlig cocktail, der hvert år er skyld i adskillige ulykker. Varebiler og særligt lastbiler er tunge køretøjer, der kan forvolde stor skade, når det går galt. Derfor vil vi gerne hjælpe erhvervschaufførerne herhjemme med at øge sikkerheden for sig selv og deres medtrafikanter,” siger Johan Kirstein Brammer, koncerndirektør/CCO i Tryg Forsikring.

Se også:  Her bor landets værste bilister

I første omgang er der tale om et pilotprojekt, hvor chaufførerne skal teste Tryg Mobil i en seksmåneders periode. De første fem virksomheder med sammenlagt 200 køretøjer er allerede i gang, og flere er på vej. I løbet af de kommende måneder forventes antallet af testvirksomheder at komme op på omkring tyve, men Tryg har ikke sat nogen øvre grænse for antallet af projektdeltagere – alle interesserede erhvervskunder med en større flåde kan være med.

Indblik i chaufførernes kørsel

En af de virksomheder, der deltager i pilotprojektet, er E. Trasborg A/S, der netop er begyndt at teste mobil-blockeren i cirka tyve af sine i alt halvtreds lastbiler.

“Tryg Mobil hjælper ikke bare vores chauffører med at overholde loven og undgå bøder og klip. Som vognmandsvirksomhed får vi også et redskab til at kunne følge med i, hvor gode chaufførerne er til at holde øjnene på vejen og hænderne på rattet. På den måde har vi mulighed for at påvirke og motivere dem til at køre mere sikkert. Det tilbud syntes vi ikke, vi kunne tillade os at sige nej til. I sidste ende har vi jo ansvaret for, at vores kørekøjer ikke er til fare for andre trafikanter,” siger Jens Trasborg, der er ansvarlig for vognparken i E. Trasborg A/S.

“Chaufførerne kan stadig benytte deres telefon håndfrit – blokeringen gælder kun det, der er ulovligt. Og så er det gratis for os at teste produktet samtidigt med, at vi bliver nogle erfaringer rigere. Det har vi svært ved at finde argumenter imod,” fortsætter Jens Trasborg og fortæller, at virksomhedens chauffører allerede er blevet bedre til at bruge de mange funktioner, der ligger i køretøjets rat fremfor mobilens skærm.

Brancheorganisation støtter op

Hos brancheorganisationen, ITD, glæder man sig til resultaterne fra pilotforsøget med Tryg Mobil, der ses som et spændende værktøj i forbindelse med trafiksikkerhedsarbejdet.

“Trafiksikkerhed er et af de emner, der står øverst på ITDs dagsorden. Hvert år er lastbilchauffører involveret i ulykker, som kan have store fysiske, psykiske og materielle omkostninger for både dem selv, deres medtrafikanter og vognmændene. Nogle af dem skyldes uopmærksomhed på grund af mobiltelefoni, og den slags ulykker skal reduceres fremover. Vi har store forventninger til pilotprojektet og glæder os meget til at se udfaldet, når testperioden er slut”, forklarer Jørn-Henrik Carstens, politisk chef i ITD, som tæller over 700 medlemmer og beskæftiger omkring 30.000 personer inden for vejgodstransport.

Se også:  Ny app skal give større trafiksikkerhed og færre ulykker

Også i Tryg har man høje forventninger til Tryg Mobil, der er et led i selskabets forebyggelsesstrategi.

“Undersøgelser viser, at der er op til tolv gange så stor risiko for at køre galt, hvis man taster et nummer, læser eller skriver på sin mobiltelefon under kørslen. Vi håber derfor, at rigtig mange virksomheder vil hoppe med på vognen. Målet er at redde liv på de danske veje. Derudover forventer vi naturligvis at kunne reducere risikoen for skade på køretøjer og chauffører, som sygemeldes i en kortere eller længere periode på grund af trafikulykker,” fortæller Johan Kirstein Brammer fra Tryg.

Gode resultater fra udlandet

Og resultater fra udlandet peger på, at der er god grund til optimisme. I hvert fald oplyser Rentokil i Holland, at de har set en nedgang i antallet af skader på deres køretøjer fra 2017 til 2018, hvor de kørte med en mobil-blocker af samme type som Tryg Mobil.

“Der kan naturligvis være flere årsager til faldet, men vi ser med stor interesse på Rentokils resultater og håber, at vi også i Tryg vil kunne se en effekt af produktet på vores skadestal. Vi forsikrer en stor andel af de lastbiler og de erhvervskøretøjer, der er indregistreret i Danmark, og på sigt kan det få væsentlig betydning for antallet af ulykker på de danske veje, hvis dette initiativ virker og på et tidspunkt kan implementeres i vores forretning,” udtaler Johan Kirstein Brammer

Han fortæller samtidigt, at Tryg har valgt at lade selskabets medarbejdere i Danmark indgå i pilotprojektet. Således er alle ansatte blevet tilbudt at få Tryg Mobil installeret i deres bil – et tilbud, som mange har takket ja til. Indtil videre kører over 100 Tryg-ansatte med Tryg Mobil.


TAGS
app
Bil
bilkørsel
Forsikring
transport
tryg

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S