Home » AOD Pro » Prisen på forsikring mod hackerangreb tordner i vejret
Prisen på forsikring mod hackerangreb tordner i vejret

Prisen på forsikring mod hackerangreb tordner i vejret

Share

Forsikring mod it-kriminalitet har været alt for dyr for forsikringsselskaberne, så nu bliver den i stedet dyr for kunderne

Danske virksomheder kan forvente prisstigninger på flere hundrede procent på deres forsikringer mod it-kriminalitet. Det skriver Finans.dk.

Årsagen er stigningen i hackerangreb, som har gjort det til en dårlig forretning at sælge denne type forsikringer. Forsikringsformen er ret ny, og for at kapre kunder har forsikringsselskaberne kørt med nogle meget attraktive præmier. Men nu går den ikke længere.

Blodrødt marked

“For hver gang vi får 100 kroner i forsikringspræmie, har vi udbetalinger på langt over 200 kroner. Det er et blodrødt marked for forsikringsselskaberne. Både i Danmark og globalt, og vi har de seneste fire år haft så store tab, at det ikke længere er sikkert, at vi kan genforsikre os de kommende år,” siger Rasmus Jørgensen, adm. direktør i HDI Danmark, til Finans.dk.

Se også:  Hackernes nye våben: Rammer flere platforme med samme kode

Mange virksomheder har samtidig så dårligt styr på sikkerheden, at de slet ikke får mulighed for at tegne forsikring mod cyberkriminalitet, fremgår det af artiklen.

Tidligere var der i forbindelse med hackerangreb fokus på omkostningerne til at genskabe it-infrastrukturen. Nu er der større fokus på driftstab som følge af, at virksomhederne i en periode ikke kan fungere og sælge som normalt. Dermed risikerer forsikringsselskaberne at skulle udbetale flere hundrede millioner til de ramte selskaber, skriver Finans.dk.


TAGS
antivirus
Hackere
malware
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S