Home » Hovedtelefoner og højttalere » Forkæl dine ører
Forkæl dine ører

Forkæl dine ører

Share

Gode hovedtelefoner kan gøre underværker for musikoplevelsen. Men hvilke er de bedste? Vi testede tre sæt hørebøffer i luksusklassen

Mens det gamle stereoanlæg får lov at samle støv, hører vi mere og mere musik foran computeren eller på farten, hvor mobiltelefoner og tablets kan give os adgang til en enorm mængde sange.
Et godt sæt hovedtelefoner skal der til for at nyde musikken fuldt ud. Her har vi testet fire luksushørebøffer for at se, hvilke der giver den bedste oplevelse.

Med eller uden bulderbas

Først og fremmest skal lyden selvfølgelig være i orden. Der er masser af tekniske specifikationer, du kan læse dig til, men de siger langt fra alt.
Det er altid bedst selv at gå ud og prøve hovedtelefonerne med din egen yndlingsmusik, inden du køber. På den måde kan du finde ud af, hvad der passer bedst til din smag. Ingen hovedtelefoner kan nemlig siges at være helt neutrale i lyden. Alle er “farvede” og har en særlig lydprofil, der kan passe bedre til visse typer musik end til andre.

[pt id=’2031948′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Ægte fårelæder og stilren aluminium mødes i dette toplækre luksusheadset fra B&O.”‘]

Ægte fårelæder og stilren aluminium mødes i dette toplækre luksusheadset fra B&O.

Med Beats-hovedtelefonerne får du eksempelvis enorm meget basbund, hvilket er fint, hvis du er glad for beat-fokuseret musik som hip-hop og r’n’b, men fungerer knapt så godt til klassisk, jazz og akustisk musik. Til forskel fra de billigere Beats-modeller er der i testmodellen heldigvis tale om en forholdsvis stram og velfokuseret bund, der ikke mudrer lydbilledet til. Det betyder, at der også er plads til de finere detaljer i toppen. Således er Beats Pro ikke et decideret dårligt lydende headset, men vi føler at lydprofilen er for markant til, at de kan anbefales som allround-hovedtelefoner.

De øvrige to modeller i testen søger et mere “rent” lydbillede med ligelig vægt på alle dele af frekvensspektret. BeoPlay H6 i sådan en grad, at sættet ved første lyt næsten lyder for sterilt og blodfattigt. I modsætning til Beats Pro er basbunden nemlig meget behersket, men det er en ting, man kommer til at sætte mere og mere pris på, jo længere man bruger dem. For det giver nemlig plads til en masse andre detaljer i lydbilledet, som ellers ville drukne. Derfor er de en drøm for hi-fi-entusiasten, der søger en så autentisk lydoplevelse som muligt.

Det bliver dog Momentum, der tager prisen for bedste lyd. Tyskerne hos Sennheiser har nemlig formået at ramme en rigtig god balance, hvor der er plads til detaljer i bund, top og mellemtone, uden livet vristes ud af musikken. Næsten lige meget, hvad du lytter til, får du således en medrivende lytteoplevelse.

Se også:  Grado SR325e [TEST]: Her flyder musikken frit

Designet spiller også en stor rolle. Ikke kun fordi du skal se smart ud, når du går på gaden, men også fordi headsettet skal være holdbart og behageligt at bære.

Ingen tvivl om at Beats har den stærkeste profil med det umiskendelige “b” på ydersiden af ørekopperne. Udelukkende på grund af signalværdien i dette sælger det amerikanske mærke i hobevis af hovedtelefoner. En betragtelig del af prisen, du betaler for Beats Pro, går således til at melde dig ind i klubben af Beats-brugere. Kigger man udelukkende på kvaliteten, får du ikke nok til at forsvare den høje pris. Beats Pro er dog et rimelig velskabt headset, der ikke “lugter” helt så meget af plastik som de billigere Beats-modeller. Sættet sidder sikkert og nogenlunde behageligt på hovedet, mens ørepuderne i læder og bøjlen i aluminium giver en god kvalitetsfornemmelse.

[pt id=’2031949′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Der er lagt an til tunge basgange med Beats Pro der prydes af det ikoniske b på ørekoppen. “‘]

Grundlæggende kan man sige det samme om de to øvrige headset i testen. Også her er materialerne læder og aluminium. Både Sennheiser og B&O stræber dog mere mod et klassisk hi-fi-look, hvor læderet virkelig får lov at komme til sin ret.

BeoPlay H6 er således gennemført lækkert designet, i bedste B&O-stil, og skabt til at ældes med ynde. Ligesom hos de to andre gør læderet i ørepuderne, at ørerne kan ånde, så du kan have hovedtelefonerne på i længere tid uden at blive klam og fugtig omkring ørerne. Dog presser puderne lidt på det øverste af ørerne, så de bliver ømme efter nogen tid.

Det samme – omend i mindre grad – gør sig gældende med Momentum. Disse hovedtelefoner sidder en anelse strammere, uden at man dog af den grund føler, at hovedet bliver klemt. På trods af retrotendensen har designet et mere moderne minimalistisk look – hovedtelefonerne er imponerende kompakte i betragtning af, at der er tale om et sæt over-ear-hørebøffer.

De små finesser

Vi har i denne test valgt at gå uden om hovedtelefoner med trådløs forbindelse, noise cancelling og andre avancerede features for udelukkende at koncentrere os om modeller, hvor alle kræfterne er lagt i at levere en lækker lytteoplevelse. Derfor kan man alligevel tillade sig at stille krav til funktioner og tilbehør, især når vi er oppe i denne prisklasse.
Langt henad vejen får du meget af det samme med disse tre hovedtelefoner.

Se også:  LG Tone Free FN7 [TEST]: Selvrensende øretelefoner

En taske eller en bærepose følger med, og helt som det bør være, har alle udskifteligt kabel, så du ikke skal vinke farvel til et sæt dyre hørebøffer, bare fordi kablet går i stykker. Fælles for alle tre er også, at der på det medfølgende kabel sidder knapper til at kontrollere musikken. Hos Beats er der desuden en mikrofon, så du kan besvare opkald. I æsken finder du derudover et almindeligt kabel af bedre kvalitet, hvis du blot ønsker at lytte helt uforstyrret. Kablerne har gevind så de ikke falder ud så let. Det gælder også dem, du får med fra Sennheiser. Disse kan tilmed vinkles i enden, så ledningen ikke lider overlast ved at blive bukket.

BeoPlay H6 har den lille ekstra finesse, at der er indgang til kabel i både højre og venstre side. Det betyder ikke blot, at du kan indsætte kablet, hvor det passer dig, men også at du kan dele musikken med en anden ved at føre et kabel videre fra den side, du ikke har plugget afspilleren i. Et ekstra kabel til dette formål hører dog ikke med, og det gør en adapter til fuldstørrelse-jackstik heller ikke, hvilket er lidt sært, når hovedtelefonerne skriger så meget på at blive koblet til det gode gamle stereoanlæg i læderstuen. Adapter får du med hos de to andre.

Momentum rammer plet

Er du vant til mobilens medfølgende headset, så er der ingen tvivl om, at du vil mærke en markant forbedring af lyden, ligegyldigt hvilke af disse hovedtelefoner du vælger.

Sennheisers testdeltager rammer dog umiddelbart bredest – både når det gælder lyd og design. Uden at farve lyden for meget leverer hovedtelefonen levende og lækker lyd, der passer til det meste musik. Samtidig har designholdet ramt en god balance mellem det retrolækre og det moderne, som formentlig kan appellere til både den yngre, modebevidste musiklytter og den kvalitetsbevidste hi-fi-entusiast.

[pt id=’2031950′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Sennheiser forener det retrolækre og det moderne i Momentum som er overraskende kompakt for et sæt over-ear-hovedtelefoner.”‘]

Sennheiser forener det retrolækre og det moderne i Momentum, som er overraskende kompakt for et sæt over-ear-hovedtelefoner.

Du skal ville den bastunge lyd, hvis det er Beats, du går efter, men kvaliteten, og især den generøse mængde tilbehør, er som sådan godkendt. For æstetikeren og den puritanske hi-fi-entusiast vil BeoPlay H6 også være værd at overveje, når der skal investeres i luksushørebøffer.


B&O BeoPlay H6
  • Funktionalitet
  • Pris
4
Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
B&O
Beats by Dr. Dre
hovedtelefoner
sennheiser

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S