Home » Sikkerhed » Forestående cyberangreb kan lægge hele internettet ned
Forestående cyberangreb kan lægge hele internettet ned

Forestående cyberangreb kan lægge hele internettet ned

Share

Ny analyse viser, at hackere har overtaget kontrollen med et kæmpe antal forbundne webkameraer og internetroutere i en enorm bothær, som kan bruges i et kommende cyberangreb til at lamme store dele af internettet og udvalgte organisationer

Eksperter fra en af verdens største IT-sikkerhedsvirksomheder, Check Points, har netop offentliggjort opdagelsen af en kæmpe kæmpe cyberhær af internetopkoblede enheder, der er blevet inficeret med virus og nu bliver kontrolleret af en eller flere bagmænd i et såkaldt botnetværk. Det er estimeret, at botnetværket allerede har inficeret enheder mere end en million organisationer verden over til brug i et forestående angreb.

”Vi ved endnu ikke om bagmændene bare er ude på at skabe ravage globalt, eller om de har et særligt mål i form af en bestemt organisation eller industri, som de ønsker at lamme”, siger Maya Horowitz, leder af Check Points research team, der opdagede den nye trussel.

Se også:  Så nemt er det at være hacker

Botnet som dette bruges til at foretage koordinerede cyberangreb, også kendt som som DDoS-angreb, der gennem massiv trafik fra de mange forbundne enheder og sensorer potentielt kan oversvømme og lamme store dele af internettet. Det enorme antal forespørgsler fra de mange enheder kan eksempelvis bruges til at sætte virksomheder, hospitaler og infrastruktur ud af drift ved at drukne hjemmesider, tjenester og servere i trafik.

De første forsøg på at udnytte og rekruttere sårbare enheder til botnetværket blev først registreret i slutningen af september. Botnetværket, som bl.a. består af webkameraer og netværksroutere, udvikler sig meget hurtigere og kan potentielt forårsage langt større skade end det ødelæggende Mirai botangreb, der i 2016 lagde Netflix, Twitter og en lang række andre internetorganisationer ned. Det er endnu ikke muligt at sige, hvem der står bag det nye netværk, men der er tekniske ligheder med Mirai botnetværket, hvilket kan indikere en sammenhæng.

Se også:  Kørende gamercenter med indbygget cybersikkerhed

”Den væsentligste forskel i forhold til Mirai er, at det ’kun’ overtog internetopkoblede enheder ved at udnytte fabriksindstillede brugeroplysninger og passwords, som var nemme at gætte. I dette tilfælde er muligheden for at rekruttere enheder til bothæren meget større, da bagmændene denne gang udnytter en lang række sårbarheder og sikkerhedshuller i webkameraer og netværksroutere, hvilket potentielt gør dem i stand til at forårsage mere skade”.

Læs mere om opdagelsen på Check Points blog, hvor det også er muligt at se en oversigt over stigningen i angreb fra de IP-adresser, der tilhører de mange forskellige IoT-enheder.


TAGS
botnet
cyberangreb
DDoS-angreb
hacker-angreb

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S