Home » Transport » Fords nye bil kan kigge om hjørner
Fords nye bil kan kigge om hjørner

Fords nye bil kan kigge om hjørner

Share

I trafikken er det ofte en fordel at se hvad der kommer rundt om hjørnet byder. Det kan lade sig gøre med Fords nye sikkerhedsteknologi, der introduceres i den nye Ford Puma

Funktionen hedder Local Hazard Information (LHI) og advarer føreren om potentielle risici og forhold i vejbanen forude, som man skal være opmærksom på, eksempelvis rundt i et sving. Den nye sikkerhedsteknologi er baseret på cloud-lagret kommunikation mellem samtlige tilkoblede biler – uanset bilmærke – og udgør dermed et vigtigt skridt i at højne trafiksikkerheden.

Den nye Puma får som den første Ford-model den nye sikkerhedsteknologi som standard. Advarselssystemet modtager informationer om lokale hændelser og farer direkte via bilens indbyggede FordPass Connect-modem (standardudstyr), selv når hændelsen endnu ikke er synlig for føreren.

Se også:  Fords biler advarer om indbrud på din smartphone
Info fra andre biler

”Det der gør Local Hazard Information til noget særligt, er, at systemet består af alle de biler, der er koblet op til dets cloud-teknologi. Der er derfor intet behov for tredjepartssystemer, hvilket gør det til et stort sikkerhedsmæssigt skridt fremad. Advarselsnotifikationerne vil tilmed være helt specifikke og relevante for netop din rute,” forklarer Joerg Beyer, direktør for produktudvikling hos Ford Europa.

Notifikationerne leveres uafhængigt af navigationssystemet og er baseret på løbende opdaterede informationer fra HERE Technologies, som får data fra både lokale myndigheder og andre biler, der er koblet op til cloud-systemet.  De vises direkte i Pumas instrumentering og tæller bl.a. advarsler om vejarbejde, nødstedte køretøjer og dyr eller fodgængere på vejbanen. Notifikationerne kan også give besked, hvis en forankørende bils airbag netop er blevet udløst. Jo flere biler der er koblet op til cloud-netværket, desto mere effektivt er systemet.

Se også:  Topavanceret batterioplader til bilen - kan ikke tilsluttes forkert

Local Hazard Information vil i løbet af 2020 blive introduceret i hele 80 procent af Fords personbiler.


TAGS
Bil
Ford
navigation

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S