Home » Transport » Ford og Google højner trafiksikkerheden med virtual reality
Ford og Google højner trafiksikkerheden med virtual reality

Ford og Google højner trafiksikkerheden med virtual reality

Share

I et samarbejde med Google og det prisbelønnede Virtual Reality-studie Happy Finish kommer Ford med en VR-app, der viser hvor farligt det er at bruge mobilen mens man kører bil

I forbindelse med kørekurset Driving Skills for Life lancerer Ford, Google og Virtual Reality-studiet Happy Finish VR-app’en Ford Reality Check, der simulerer brugen af en mobiltelefon og andre forstyrrende elementer mens man kører bil.

Ifølge de seneste data fra EU-kommissionen mister mere en 3600 unge bilister livet i trafikulykker hvert år – 2 ud af 3 dødsfald er bag rattet i en bil.

”At være involveret i en trafikulykke er en voldsom oplevelse. Vi håber, at vi med denne VR-app kan give et glimt af, hvor farligt det er at lade sig distrahere mens man kører bil – og vi vil på denne måde opfordre unge bilister til at køre mere sikkert”, fortæller Jim Graham, Manager ved Ford Driving Skills for Life.

Se også:  Københavns centrum slap for titusindvis af biler under Tour de France

Ford Reality Check-app’en bruger Google Daydream VR til at simulere et miljø, hvor du spiller en distraheret bilist. Du henter venner på vej til en fest, skriver sms’er, har telefonopkald, og har samtaler med bilens passagerer. Du bliver udsat for forskellige udfordringer og hvis du ikke fokuserer, kan det ende fatalt.

VR-app’en følger også med i hvor længe du har dine øjne på vejen og giver en kort opsummering af din ageren når køreturen slutter.

Ford Reality Check er den første applikation, der bruger Google Daydream VR-platformen til at træne unge bilister i gode køreegenskaber – og i forhåbentlig at blive mere sikre bag rattet.

”Det stærke kreative samarbejde mellem Ford, deres partnere og Google har givet anledning til et meningsfuldt VR-projekt i form af Ford Reality Check-app’en, der kan redde mange unge bilisters liv ved at træne dem i trafiksikkerhed,” fortæller Steve Paler fra Google.

Oplevelserne i VR-app’en kan være med til at ændre på vaner bag rattet. Mere end 90 procent af dem, der har prøvet app’en siger at de vil ændre deres vaner.

Se også:  Ford skaber vildt Escape Room-spil til den elektriske Mustang Mach-E

”Med Ford Reality Check har vi skabt et trygt miljø, hvor unge bilister både kan lære – men også fejle uden konsekvenser” fortæller Daniel Cheetham fra Virtual Reality-studiet Happy Finish. ”Det er én ting at vise en træningsvideo til unge bilister, det er en helt anden ting at lade dem prøve kræfter med det selv. Vi er sikre på, at alle bilister kunne få gavn af at prøve VR-app’en”.

Ford Reality Check vil først og fremmest blive demonstreret og afprøvet af tusindvis af unge bilister ved Fords gratis kørekursus Driving Skills for Life rundt omkring i Europa. App’en vil også finde vej til Google Play Store, så alle kan prøve kræfter med spillet og blive mere sikre bag rattet.


TAGS
Bil
daydream
Ford
virtual reality
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S