Home » Bilen » Intelligente forlygter gør natkørsel nemmere
Intelligente forlygter gør natkørsel nemmere

Intelligente forlygter gør natkørsel nemmere

Share

Ford er klar med en ny teknologi, der aflæser vejskilte og vognbaneafmærkning til at justere bilens forlygter, så de belyser vejen forude optimalt. Adaptive Front Lighting-teknologien er integreret i den nye Ford Focus

Skiftet til vintertid lurer lige om hjørnet, og det betyder hyppig mørkekørsel – noget som vækker bekymring hos mange bilister. Ny, avanceret lysteknologi fra Ford giver en mere tryg og sikker oplevelse, når man sidder bag rattet i mørke.

Med den nye Ford Focus introducerer Ford nemlig som de første en teknologi, der aflæser vejskilte og vognbaneafmærkning til at justere bilens forlygter, så de belyser vejen forude optimalt.

Varsler hvad der venter

I stedet for at bero på GPS-kortlægning, der ikke altid viser de seneste ændringer i en vejs forløb, aflæser teknologien vejen fysisk med kamera og varsler, hvad der venter. Med Fords nye Adaptive Front Lighting-teknologi sporer kørebanens afmærkning og tilretter forlygternes vinkel, allerede inden føreren selv begynder at dreje rattet.

Se også:  Nu lægger nordmændene kørekortet på mobilen

“Målet er at gøre natkørsel til en leg på samme måde som dagskørsel. Og det gør vores nye lysteknologi,” siger Michael Koherr, lysingeniør hos Ford Europa. ”15 procent af de europæiske vejkort ændres hvert år. Hvor nyttig en GPS end er, er information via vejskilte altid den mest sikre og opdaterede måde at orientere sig på.”

Ford Focus’ frontkamera understøtter allerede førerassistanceteknologier, der holder bilen centreret i vognbanen, opretholder en behagelig køreafstand til forankørende biler og advarer mod at køre mod ensretningen. Kameraet er monteret på forrudens inderside lige under bakspejlet og aflæser vejskilte såvel som afmærkninger på op til 65 meters afstand. Kameraet aktiverer systemets dynamiske lygtefunktion langt hurtigere, end hvis det blot var afhængigt af bevægelse på rattet.

Se også:  Fords elektriske pickup-bil trækker 550 tons godstog - se videoen
Forhindrer blænding

Adaptive Front Lighting-teknologien omfatter også den såkaldte Glare Free Highbeam-funktion, også kaldet automatisk fjernlys, der forhindrer blænding af modkørende bilister.

Blandt andre avancerede projekter udvikler Michael Koherr og hans team for tiden også ny spotbelysningsteknologi, der via infrarødt kamera lokaliserer og sporer fodgængere, cyklister og større dyr i en afstand på op til 120 meter.

Se en demomstration af Adaptive Front Lighting-teknologien herunder:


TAGS
Bil
Ford

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S