Home » Forskning » Forbløffende nyt fra IT-forskningens front
Forbløffende nyt fra IT-forskningens front

Forbløffende nyt fra IT-forskningens front

Share

Næsten hver uge gør forskere rundt om i verden nye epokegørende opdagelser eller udvikler ny spændende teknik. Og overraskelserne står i kø

På forskningsinstitutioner og universiteter rundt om i hele verden finder forskere hele tiden underfulde nye metoder til at løse gammelkendte problemer eller udvikler løsninger, der endnu ikke har fundet et problem. Det er det, der kaldes grundforskning, og det er ikke så formålsløst, som det måske kan lyde.

For hvad der måske ikke umiddelbart er relevant lige nu, kan blive det i næste nu og dermed rykke flere nye fantastiske muligheder og fremskridt endnu tættere på. Se bare disse syv spændende nyopdagelser og opfindelser og prøv at forestille dig, hvad de kan føre til – og måske endda tidligere end du tror. 

Se også:  Nu rykker tingenes internet ud på havet
Opdagelsen af 2-dimensionelle magneter kan føre til ultratynd elektronik

Forskere fra University of Washington og MIT har opdaget et ferromagnetisk materiale, der bevarer sine magnetiske egenskaber, selv om det barberes ned til to dimensioner dvs. et atomlags tykkelse. En sådan tykkelse kan ellers påvirke de fleste fysiske og kemiske egenskaber ved et materiale.

Af gode grunde er ét atomlags tykkelse, det tyndeste et materiale kan være, og sådan et lag siges at være funktionelt 2-dimensionelt. For af lige så gode grunde kan elektronerne kun bevæge sig rundt horisontalt i to dimensioner og ikke op og ned, som det kan i et 3-dimensionelt materiale med flere atomlag. Og det kan have afgørende indflydelse på materialets ledningsevne og magnetiske kvaliteter.

Se også:  Helt nye veje for digitale betalinger – også for fadøl

Stort set alle magnetiske materialer mister deres magnetisme i 2-dimensionel tilstand. Men nu har forskerne altså fundet et materiale nærmere bestemt Chromium III jodid (Crl3), der er ferromagnetisk og altså får sin magnetisme fra sine elektroners symmetriske spin, så de bibeholder deres magnetiske egenskaber i et atomlag, der blot er et atom tykt eller tyndt. Opdagelsen giver håb om elektroniske kredsløb af samme tykkelse eller tyndhed.

Ferromagnetisk materiale lavet af University of Washington og MIT

1 2 3 4Næste

TAGS
forskning
innovation
it-forskning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S