Fokus: Bag om ID1

Fokus: Bag om ID1

Share

Efter et kun 9 måneder langt udviklingsforløb lancerer et lille dansk firma en smartphone, som vender op og ned på de fleste forestillinger om, hvordan en mobiltelefon skal betjenes

Christina Agger er en af de danskere, som virkelig brænder for mobiltelefoner. Med 15 års erfaring fra både hardware hos Nokia og tjenester hos Telia har hun en enestående baggrund. Hun nåede også at være salgsansvarlig hos danske Lumigon, som efter flere års tilløb endnu mangler at få gang i deres ellers meget lækre smartphones.

I februar 2015 besluttede Christina sig for at blive selvstændig, iværksætter og CEO (adm. direktør) for sin egen virksomhed ID2ME, og helt efter planen kunne hendes firma den 5. januar 2016 holde premiere på ID1-smartphonen.

Tryk og slip
Umiddelbart minder ID1 meget om masser af andre smartphones med 5”-skærm i 16:9-format, men så snart den tændes, adskiller den sig radikalt fra mylderet af iPhone- og Android-enheder på markedet.

Se også:  Test: Meget Motorola-mobil for moneterne

Læs vores test af ID1 her.

Startskærmen er ikke den sædvanlige side fra et frimærkealbum med ikoner. Til at begynde med er den blank med en baggrund af røde prikker, som bekræfter, at der er liv i elektronikken. Derfra kan man ved at føre tommelfingeren vandret hen over den nederste del af skærmen komme frem til nogle hjul med de velkendte apps fra Android-universet.

Utroligt, men sandt – en Android-startskærm uden ufjernelig bloatware. Med et vandret swipe kommer du ind i mappemenuen med apps, som du selv kan organisere.

Utroligt, men sandt – en Android-startskærm uden ufjernelig bloatware. Med et vandret swipe kommer du ind i mappemenuen med apps, som du selv kan organisere.

Men hvor disse apps hos mange af os ligger hulter til bulter – bortset fra den bloatware, som producenten tvinger ned i halsen på os – har ID1-udviklerne organiseret dem i mapper med navne som ”Kreativ”, ”Værktøjer”, ”Social”, ”Medier” og ”Favoritter”. Det virker noget mere fleksibelt end

Se også:  Test: Rigtig meget mobil for pengene

Androids standardmuligheder ”Brugerdefineret rækkefølge”, ”Alfabetisk” eller ”Mest brugte”.

Der er i princippet ingen grænser for, hvor mange mapper man kan oprette, og i hvilke af dem man kan vælge at have sine apps liggende.

Navigationen i brugerfladen er designet til sms-generationen med store tommelfingre og lynhurtige reflekser. På ID1 bliver app-oversigten ikke stående ret længe, så du kan ikke i ro og mag orientere dig og tappe på det ønskede ikon. Derimod skal du have en tommelfinger solidt plantet på skærmen og bruge denne finger til først at vælge mappe ved at swipe vandret. Derefter kan du ved at swipe lodret vælge den ønskede app, og den aktiveres så, når du slipper skærmen.

ID1 skifter tilbage fra et mappehjul til startskærmen efter 1,3 sekunder uden berøring. Det lyder som en meget kort frist, men ifølge ID2MEs softwareudvikler Kasper Larsen er det intet problemfor målgruppen mellem 15 og 25 år.

Del denne