Home » Andet » Første tur med Movie Maker Live beta
Første tur med Movie Maker Live beta

Første tur med Movie Maker Live beta

Share

Se det nye i den seneste Windows Movie Maker fra Live Essentials, som nu er i offentlig beta.

Movie Maker ryger ud af den næste Windows-version, men til gengæld er den nu på vej til at blive en fast bestanddel af Windows Live Essentials-pakken, som du allerede har stiftet bekendtskab med, hvis du har installeret den nye Live Messenger.

Da Microsoft sendte tredje opdatering ud af Live Essentials her i 2009, var Movie Maker ikke helt blevet klar, så det er en betaversion, vi har fat i. I gamle dage var Microsoft ikke sådan tilbøjelig til at lade pøblen få fat i betasoftware, men efter f.eks. Google er sluppet godt af sted med at have deres ting i åben beta i årevis (se bare Gmail, der nu er ”beta” på femte år), så generer det åbenbart heller ikke Microsoft længere.

Movie Maker er et forholdsvis enkelt program, du kan bruge til at lave en film med fra dine egne videooptagelser eller fotos, og du kan selvfølgelig blande typerne sammen. Ved at tilsætte et lydspor kan du f.eks. få et fotoslideshow sat op på et par minutter.

Redigeringsfunktionerne er forholdsvis enkle, så det er ikke et program, der blev lavet af Microsoft til filmentusiaster. Det er henvendt til den forudsætningsløse bruger, der med sit digitale fotoapparat, mobiltelefon eller videokamera har skudt et eller andet, de gerne vil have sat lidt pænt op og så delt med venner eller familie.

Nyt i Movie Maker

Det er ikke en stor overraskelse, at Office 2007-båndet nu også har fundet vej ind i Movie Maker, så du får den samme, gode interface-oplevelse. Det er nemlig begyndt at dukke op i en række Microsoft-produkter – ikke mindst Paint og WordPad i Windows 7.

Se også:  Stor guide: Sådan får du et sikkert hjemmenetværk

Første gruppe hører til under Startside-fanen, og her finder du funktioner til at tilføje lyd, billeder og film samt udgivelsesværktøjer til at gemme din film på harddisken.

Visuelle effekter-fanen byder i denne udgave på to grupper: Effekter og Overgange. Effekterne er filtre, du kan sætte ind over et billede eller en film for f.eks. at give det hele en sentimental, stumfilmsagtig sepiakulør. Overgangene har forskellige måder at foretage klip på, så det ikke blot er bratte skift.

Den sidste Rediger-fane har tekstværktøjer til at lave skilte med på billeder og film, funktioner til at trimme længden af en filmstump og tidsindstilling af, hvor lang tid hver scene skal vises.

Arbejdsmetoden er også ændret, så du nu altid har filer sat ind i en film med det samme. Du skal ikke først trække fotos eller filmstumper ind i programmet og så bagefter sætte dem ind i en film. Nu er alle elementer automatisk ordnet til øjeblikkelig afspilning.

Visse funktioner er ændret, eksempelvis har Movie Maker-teamet valgt at bytte den klassiske timeline med lydspor ud med et storyboard. I forhenværende version var timeline placeret i bunden af Movie Maker-vinduet. Nu arbejder du udelukkende med visning af et storyboard, som gør det nemt at overskue din film.

Manglerne

Vi har set på en betaversion, så det kan udmærket forklare, hvorfor Movie Maker Live ser en anelse spartansk ud. De visuelle effekter er begrænset til forskellige farvninger og nogle overgangsformer mellem de enkelte scener.

Det er ikke muligt at indsætte fades og blanke skærme mellem to klip f.eks., og tekstredigering til skilte begrænser sig til font, farve og størrelse.
Redigeringsfunktionerne af selve filmstumperne giver ikke mulighed for cropping og opsplitning, så du for eksempel kan få en sammenhængende filmstump delt over i tre. Det gør det forholdsvis svært at få redigeret en meningsfyldt film i den nuværende udgave.

Se også:  Genialt gratis program giver dig nem kontrol med lyden på din pc

En timeline kan godt virke lidt mærkelig og uforståelig for en grøn filmklipper første gang, de støder på sådan en, men det er et værktøj, som ingen kan undvære, hvis de har tænkt sig at klippe mere end tre film sammen.

Der mangler så mange features i den nye Movie Maker Live, at programmet står lige på kanten til at være decideret ubrugeligt for selv meget grønne brugere. Vista-udgaven var udmærket, og man kunne jo godt forvente, at der ville være bedre features i. Problemet er jo, at selvom vi ikke har prøvet at klippe en film selv, så har vi set så mange tv-udsendelser og spillefilm, at vi godt ved, hvad der skal til, for at en film kommer til at tage sig godt ud.

Klar med Windows 7

Movie Maker Live skulle gerne være helt færdig til lanceringen af Windows 7 mod slutningen af oktober i år. Da hverken Messenger, Mail eller Movie Maker er en del af Windows-pakken længere, må Microsoft vel forvente en del besøgende efter lanceringen af Windows 7, når folk går på nettet for at finde deres uundværlige Messenger. Så vil tiden vise, om Movie Maker Live er blevet tilstrækkelig udvidet med funktioner til, at det er godt.

[pt id=’2003629′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”1.Find dine fotos eller film frem i Explorer eller f.eks. Live Photo Gallery. Træk hver fil ind i storyboard-feltet i højre side.2.Du kan også klikke på Startside | Tilføj-knappen i Videoer og billeder-gruppen. Træk rundt på miniaturerne i storyboardet for at arrangere klippene mellem dem.”‘]

1.Find dine fotos eller film frem i Explorer eller f.eks. Live Photo Gallery. Træk hver fil ind i storyboard-feltet i højre side.2.Du kan også klikke på Startside | Tilføj-knappen i Videoer og billeder-gruppen. Træk rundt på miniaturerne i storyboardet for at arrangere klippene mellem dem.

[pt id=’2003630′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3.Tilføj en overgang mellem billederne. Klik på Visuelle effekter-fanen og find en passende effekt til at skifte mellem to billeder fra Overgange-gruppen til venstre på båndet.Vælg eventuelt en billedfarvning ved at klikke på et filter i Effekter-gruppen.”‘]

3.Tilføj en overgang mellem billederne. Klik på Visuelle effekter-fanen, og find en passende effekt til at skifte mellem to billeder fra Overgange-gruppen til venstre på båndet.Vælg eventuelt en billedfarvning ved at klikke på et filter i Effekter-gruppen.

[pt id=’2003631′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”4.Tilføj et lydspor eller et stykke musik. Klik på Tilføj-knappen i Lydspor-fanen og vælg lydfilen. Klik derefter på Åbn-knappen.”‘]

4.Tilføj et lydspor eller et stykke musik. Klik på Tilføj-knappen i Lydspor-fanen, og vælg lydfilen. Klik derefter på Åbn-knappen.

[pt id=’2003632′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”5.Hvis du har tilføjet en videofil så kan du mikse lyden mellem filmens lydspor og dit eget lydspor. Klik på Miks-knappen i Lydspor-gruppen og træk skyderen.”‘]

5.Hvis du har tilføjet en videofil, så kan du mikse lyden mellem filmens lydspor og dit eget lydspor. Klik på Miks-knappen i Lydspor-gruppen, og træk skyderen.

[pt id=’2003633′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”6.Under Rediger-fanen på båndet kan du slå lyden fra i et specifikt videoklip ved at klikke på Lyd fra-knappen. Her kan du også trimme klippets start- og slutning med Trim-knappen samt indsætte tekst med Tekstboks-knappen.”‘]

6.Under Rediger-fanen på båndet kan du slå lyden fra i et specifikt videoklip ved at klikke på Lyd fra-knappen. Her kan du også trimme klippets start- og slutning med Trim-knappen samt indsætte tekst med Tekstboks-knappen.

[pt id=’2003634′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”7.Klik på Play-knappen for at se din film og ret eventuelle problemer. Du færdiggør filmen med knapperne i Opret film-gruppen på Startside-båndet. Vælg om du vil eksportere i høj eller lav opløsning og gem filen på harddisken.”‘]

7.Klik på Play-knappen for at se din film og ret eventuelle problemer. Du færdiggør filmen med knapperne i Opret film-gruppen på Startside-båndet. Vælg, om du vil eksportere i høj eller lav opløsning, og gem filen på harddisken.


TAGS
Guide
movie maker live
Office 2007
Tips og trick
Windows 7

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S