Home » Smart hjem » Først var der smarte højttalere – så kom … Smarte skærme
Først var der smarte højttalere – så kom … Smarte skærme

Først var der smarte højttalere – så kom … Smarte skærme

Share

Du kender sikkert de smarte højttalere, som kan styres med stemmekommandoer og svare på dine spørgsmål, men du kan også få dem med billede på – som smarte skærme

Flere og flere af de ting, vi omgiver os med, har indbygget en såkaldt smart assistent, så du ikke blot kan styre dem med stemmen, men også spørge enhederne om alt fra vejrudsigten til madopskrifter.

Kerneprodukterne inden for denne genre er de ”intelligente” højttalere fra Google og Amazon, som benytter assistenterne Goo-gle Assistant og Amazon Alexa.

Men hvorfor undvære billedet? Hvis du tænker sådan, skal du have fat i en smart skærm, der i princippet kan det samme, men tager det visuelle med. Det fysiske udtryk får en til at tænke på en tablet eller på et af de mini-tv’er, som var populære i 1990’erne. Men selv om de smarte skærme deler nogle af funktionerne med disse forgængere, er de noget helt andet.

Du kan spørge skærmen om, hvad din kalender rummer i dag, så kan den både vise og fortælle dig det. Du kan også bruge dem som en slags kommandocentral for det smarte hjem eller overvåge dit hjem gennem et tilsluttet sikkerhedskamera.

Se også:  I fremtiden kan dit tøj tænke selv – ved hjælp af en snedig metode

Du kan såmænd også se video på skærmen. Smarte skærme med Google Assistant som ”hjerne” kan afspille YouTube-videoer sendt fra for eksempel din Android-smartphone (men ikke se Netflix, for de smarte skærme lever ikke op til videotjenestens strenge enhedskrav). Eller du kan lytte til musik fra Spotify, som om skærmen var en streaminghøjttaler.

Gode smarte skærme

Her er tre smarte skærme, som fungerer godt, og som fås på det danske marked.

Google Nest Hub – Kompakt og praktisk

Dette er den lille model af Nest Hub fra Google, så den er billigst og kan nemt få plads på for eksempel køkkenbordet. Der er ikke noget integreret kamera, så der er ingen sikkerhedsrisiko ved for eksempel at stille den på natbordet i soveværelset.

Selvom skærmen er på blot 7”, kan den vise YouTube-videoer, og enheden kan spille musik eller fungere som digital fotoramme. Den fungerer også som Chromecast-højttaler og -display.

Pris: 890 kr.

Lenovo Smart Display – Flot og kraftfuld

Denne 10”-skærm er produceret af Lenovo, men har præcis den samme Google Assistant-software som Google Nest Hub. Men Smart Display er dyrere og med bedre billed- og lydgengivelse. Den kan nemt fylde et rum op med musik i god kvalitet.

Se også:  Stor sikkerhedsbrist i populær smart-lås

Der er også indbygget Chromecast-funktionalitet, så du kan streame musik, lydbøger, podcasts, tv-programmer og andre ting. Enheden er nydeligt designet og har en stor, indbygget højttaler.

Pris: 1690 kr.

Amazon Echo Show 5 – Markedets mini

Med en skærm på kun 5,5” er Echo Show 5 en af de mindste på markedet for smarte skærme. Den kan passende stilles på natbordet og sørger for at vække dig om morgenen. Den er måske ikke perfekt til film fra Amazon Prime Video-tjenesten, men den kan vise dem.

Lydkvaliteten er bedre, end man ville forvente af så lille en enhed.
Du kan selv vælge, hvordan skærmen skal vise klokken, og du kan bruge dine egne fotos på hjemskærmen.

Pris: 890 kr.

De små forhindringer

Du kan desuden se opskrifter og få dem læst højt ude i køkkenet. Praktisk, når du står med mel op over begge ærmer, at alt kan høres og styres med stemme-kommandoer. Med en Google Assistant-enhed fungerer det som regel på dansk. Er det en Amazon Alexa-enhed er sproget udenlandsk, for eksempel engelsk.

TAGS
det smarte hjem
smart home
smart højtaler
smart skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S