Home » Transport » Førerløs 5G-bus kører turister rundt
Førerløs 5G-bus kører turister rundt

Førerløs 5G-bus kører turister rundt

Share

En ny førerløs el-bus er sat i rute i hjertet af Stockholm. Minibussen er forbundet via 5G og kører som et pilotprojekt under et større initiativ fra Ericsson, Telia, Keolis og Intel, der undersøger, hvordan 5G og kontroltårne muliggør et mere bæredygtigt og effektivt offentligt transportsystem

Næste stop, Royal Djurgården. Fremtiden for offentlig transport er ankommet til Stockholm, Sverige, hvor en ny busrute har set dagens lys.

Udenfor det Tekniske Museum samler en ny 5G-drevet selvkørende el-bus turister op, inden den sætter kursen mod et af områdets andre turistattraktioner, hvor passagerer kan hoppe af og på – fx ved Vasamuseet, det Søhistoriske og det Nordiske Museum.

Se også:  TDC testet som Danmarks bedste mobilnet

Minibussen kører som et pilotprojekt i cirka to uger fra den 24. september og er en del af et større partnerskab mellem Keolis, som bl.a. driver letbanen i Aarhus og 450 busser i Danmark, Telia, Intel og Ericsson.

5G åbner muligheder

“Vi har set andre eksempler på selvkørende busser i Danmark fx ved operaen i København og Aalborg, men dette projekt adskiller sig, fordi vi bruger 5G-teknologi til at styre alle processer. Det markerer et nyt kapitel i realiseringen af fremtiden for offentlig transport, hvor 5G åbner op for nye muligheder i forhold til beslutningsprocesser, som baner vejen for at få busserne ud på offentlige veje og i trafikken,” siger Niclas Backlund, der er chef for Ericsson i Danmark.

Se også:  Her er den billigste Samsung-mobiltelefon med 5G

Formålet med initiativet er at undersøge, hvordan 5G og kontroltårne kan skabe rammerne for et mere bæredygtigt og effektivt offentligt transportsystem.

De indledende tests forventes at blive efterfulgt af yderligere forsøg i 2021, som skal bane vejen for fremtidens 5G-drevne førerløse offentlige transporttjenester.

Læs mere om pilotprojektet her: https://www.ericsson.com/en/news/2020/9/ericsson-enables-driverless-5g-minibus


TAGS
5G
Førerløs bil
Selvkørende
selvkørende biler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S