Home » Bærbar computer » Før du køber bærbar Windows-pc: Så meget koster alle dine krav
Før du køber bærbar Windows-pc: Så meget koster alle dine krav

Før du køber bærbar Windows-pc: Så meget koster alle dine krav

Share

Hvad koster det dig, hvis du vil have en bærbar Windows-pc med ganske bestemte specifikationer? Det får du et generelt overblik over her, hvor du kan se, hvad dine krav til for eksempel processoren og hukommelsen betyder for computerens pris

At købe en bærbar computer handler både om ydelse, pris og behov. Ikke alle kan klare sig med en skærm på 13”, men er fint tjent med en harddisk på 256 GB frem for en på 1 TB eller mere. Men når sammensætningen af en bærbar Windows-pc skal opfylde flere kriterier, kan overblikket nemt ryge.

Her forsøger vi at give dig generelt overblik med en større undersøgelse af, hvad dine specifikationskrav betyder for computerens samlede pris. Det har vi sat op i et skema. Vi har taget udgangspunkt i traditionelle gennemsnitsbærbare udstyret med ssd. Altså indgår specialmaskiner som eksempelvis Microsoft Surface ikke i skemaets prisangivelser.

Skemaet er tænkt som en vejledning for, hvad bestemte dele i en bærbar computer kan betyde for prisen. Vi har valgt at fokusere på nogle af de mest gængse kriterier såsom ram, skærmstørrelse og lagerplads, men er ikke gået i dybden med hensyn til grafikkort og har begrænset antallet af processortyper.

Se også:  Bærbare computere [STORTEST]: Her får du smæk for skillingen

Derfor indeholder skemaet ikke grafikkort fra AMD og kun processorer fra Intel. Ellers ville skemaet i praksis vokse ud over bladets sidebredde – alligevel synes vi, at det viste udvalg af specifikationer giver en god rettesnor, før du næste gang køber en laptop.

Prishop kan overraske

Skemaets informationer er baseret på salgspriser i udvalgte, store netbutikker samt en sammenligningstjeneste. I næsten alle kategorier stiger startprisen i takt med, at for eksempel skærmen vokser, eller at mængden af ram fordobles. Enkelte gange sker der ikke noget prishop, eller måske ligefrem et prisfald, hvilket oftest skyldes, at selv om maskinerne i udvalget måske nok tilhører samme processorgeneration, kan de være udstyret med mindre ram.

Prisspændet kan i nogle tilfælde synes stort, hvilket ofte skyldes, at en enkelt maskine eller to sprænger prisniveauet ved at have næsten samme specifikationer som resten, men for eksempel er udført i lækkert design eller udstyret med den nyere, mere kompakte ssd-type M.2. Den typiske pris i en given kategori skal derfor findes i første halvdel af prisspændet.

Se også:  HP Envy X360 13-ay082no [TEST]: Ny klassisk bærbar bliver endnu bedre

Grundlæggende viser vores undersøgelse, at bedre specifikationer påvirker prisen, men ikke altid på en åbenlys måde. Du kan således ikke altid gå ud fra, at bedre, nyere og stærkere automatisk betyder dyrere.

Så meget koster dine specs
Klik på billedet for at forstørre.

Klik på billedet for at forstørre.

Du kan vælge to specifikationer som krav til din nye bærbare pc – et fra den lodrette akse og et fra den vandrette akse – og derefter se, hvilken betydning dette valg har for prisen på computeren (angivet som et prisspænd).
Et eksempel: Du vil have en bærbar pc med en Intel i5-processer og 512 GB ssd. Den koster mellem 3777 og 12.999 kr.

Bemærk, at der er tale om et øjebliksbillede, der kun er retningsgivende.
Priserne er indhentet fra Pricerunner samt netbutikkerne Elgiganten og
Power i uge 19, 2020.

 


TAGS
Bærbar
købeguide
Windows-pc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S