Home » Transport » Den flyvende bil er måske snart en realitet – se videoen
Den flyvende bil er måske snart en realitet – se videoen

Den flyvende bil er måske snart en realitet – se videoen

Share

Landjorden er ikke altid den nemmeste måde at nå sin destination. Med Vahana tager du bare flyruten, når myldretids-trafikken gør det svært komme frem 

Bytrafikken er ved at nå et bristepunkt mange steder i verden. Med Vahana har Airbus skabt et bud på en løsning. Når trafikken på landjorden bliver for tung, kan bilen løfte sig fra jorden og tage en mindre befærdet luftrute i stedet.

Der er tale om et modulært system, bestående i en passager-kapsel, der kan kombineres med forskellige transport-løsninger, alt efter, hvad der er mest praktisk i den pågældende situation. Udover hjul til landkørsel og propeller til drone-flyvning, så skal den også kunne fungerer med et Hyperloop-system – de trykbaserede transportsystemer, der kan sende passagerer afsted med over tusind kilometer i timen.

Se også:  Skæve og skøre droner

Vahana er ikke tænkt som privatejede transportmidler, men som snarer som en form for taxa, der kan tilkaldes efter behov med en app på mobilen. Ved at integrere dem med det såkaldte Pop.Up System kan de bruge data om den enkelte passager og den forestående rute til at udregne den mest velegnede transportform.

Vahana er skabt i samarbejde med Italdesign, men selvom en 8,5 fod lang prototype blev vist frem for offentligheden på årets Geneva Motor Show, er der stadig blot tale om et koncept, der har enorm lang vej til endelig realisering. Vi kommer formentlig aldrig til at se Vahana i lige præcis denne form, men konceptet kan give et praj om, hvor fremtidens transportløsninger måske vil bevæge sig hen.

Se også:  Tag på ekspedition i havets dyb med ny undervandsdrone

Se hvordan hverdagen med Vahana kunne komme til at se ud i denne video: 


TAGS
Airbus
Drone
Vahana

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S