Home » Transport » Flyvende bil kommer snart til Danmark – se dens første flyvetur
Flyvende bil kommer snart til Danmark – se dens første flyvetur

Flyvende bil kommer snart til Danmark – se dens første flyvetur

Share

Xpeng AeroHT har netop gennemført den første officielle flyvetur den med elektriske flyvende bil Xpeng X2. Snart kan danskerne se X2 på Xpengs stand på eCarExpo i Bella Center

En fremtid med selvkørende og flyvende grønnere transport rykkede et skridt tættere på, da Xpeng X2 den 10. oktober havde sin første officielle flyvetur i Dubai.

X2 er en to-sæders flyvende bil med et lukket cockpit, der med højeffektiv aerodynamik opnår høj ydeevne under flyvningen. For at reducere vægten har X2 en komplet kulfiberstruktur. Den kan flyves manuelt eller automatisk.

Se video af den første flyvetur her:

Brian Gu, næstformand og President hos Xpeng siger: “Xpeng X2’s offentlige fremvisning i Dubai er en milepæl for Xpeng AeroHT og udviklingen af flyvende biler, og det er i det hele taget et stort skridt i Xpengs udvikling af fremtidens mobilitet.”

Se også:  Kinesiske Xpeng er klar med sin første elbil i Danmark
Snart i Danmark

Xpeng AeroHT er et datterselskab af Xpeng, der lancerer sine elbiler i Danmark i 2023. Derfor får danskerne på Xpengs stand på eCarExpo i Bella Center den 28.-30. oktober mulighed for at både at se X2 på tæt hold.

Jens Olsen, direktør hos Xpeng Motors i Danmark: “Vi glæder os til at vise danskerne fremtidens transport. Det gælder både den nære fremtid med vores Xpeng P7, der leveres til danskerne fra første halvdel af 2023, og den flyvende bil X2, som vi endnu ikke ved, hvornår kommer til at flyve i Danmark. Fælles for alle vores transportmidler er, at man sagtens kan mærke, at de er bygget af en software-virksomhed. De er et blik ind i, hvordan fremtidens transport bliver mere behagelig, sikker og grønnere.”

Se også:  Elektriske lastbiler fra Mercedes-Benz kører snart på danske veje

Xpeng X2 står på standen, men kommer ikke ud at flyve. Man kan til gengæld få en prøvetur i en af de Xpeng P7, som holder klar til formålet uden for Bella Center.


TAGS
elbil
flyvende bil
xpeng

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S