Home » Tips og trick » Flyt ind i en ny computer uden (ret meget) bøvl
Flyt ind i en ny computer uden (ret meget) bøvl

Flyt ind i en ny computer uden (ret meget) bøvl

Share

At skifte til en ny computer er for mange af os ganske angst-
provokerende. Men nogle praktiske råd kan reducere det nødvendige onde til en mere overskuelig størrelse. Her får du vores erfaringer

Det er ikke nogen nem sag at skifte fra sine gode, gamle og velkendte computer til en helt ny. Det er ofte angstprovokerende. Den virkelige udfordring består hver gang i at få overført den gamle computers kaotiske indhold i form af programmer og filer til det nye hjem.

Med Windows 10 tog Microsoft livet af et værktøj, som hed Easy Transfer og som nogenlunde kunne gøre en ny pc til en klon af dens forgænger.

Se også:  7 tips til effektivt og sjovt studie derhjemme

Hos Microsoft Support kan man læse følgende: ”Windows Easy Transfer er ikke tilgængelig i Windows 10. Imidlertid har Microsoft indgået et samarbejde med Laplink for at give dig PCmover Express – et værktøj til overførsel af valgte filer, mapper og mere fra din gamle Windows-pc til din nye Windows 10-pc.”

Bemærk, at Microsoft ikke lover noget om overførsel af programmer. Dem skal man selv geninstallere, og hertil behøver man normalt software samt produktnøgler eller andre koder. Som man selvfølgelig har printet eller gemt på et let tilgængeligt sted. Eller …?

Brug et eksternt lager
En ekstern lagerenhed er vores bedste bud på et værktøj til overførsel af indhold fra en gammel pc til en ny. Denne lille USB-dongle kan fås med op til 1 TB kapacitet. Men du kan selvfølgelig også bruge skyen – det er mest en smagssag.

Nå, men lad os kaste os ud i det. Måske er det ikke så slemt endda. Til overførsel af mapper og filer foretrækker vi at bruge en ekstern lagerenhed, som kan være en stor USB-nøgle i form af en ssd eller en mekanisk harddisk.

Når vi er oppe i terabyte-klassen, er det rart at kunne snuppe nogle ordentlige lunser ad gangen, så overblikket ikke forplumres af alt for mange medieskift. En kortfattet vejledning kan findes på Microsofts supportside.

Alt efter temperament kan man også bruge OneDrive eller en anden tjeneste i skyen. Men vi foretrækker vores fysiske verden og at håndtere indholdet med Stifinder.

TAGS
ny pc
overførsel
Tips og tricks

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S