Home » Software » Flyt computerens indhold over på en ny pc
Flyt computerens indhold over på en ny pc

Flyt computerens indhold over på en ny pc

Share

Gør det nemt for sig selv, når du skal flytte indholdet fra en udtjent computer over på en ny pc. Det er enklest at benytte programmet Windows Let Overførsel

Lad være med at gøre tilværelsen sværere end højst nødvendigt. Du skal ikke bruge timevis på at kopiere filer og mapper enkeltvis fra en gammel udtjent computer til en ny pc – og kæmpe med at få den nye maskine til at se ud som den gamle.

Spar dig selv for besværet og benyt programmet Windows Let Overførsel.
Det hjælper dig med at flytte filer og indstillinger – herunder fotos, kontakter og favoritter fra en Windows XP-, Vista- eller 7-computer til en ny Windows 7-maskine, så alt er klar til at blive brugt som før.

Windows Let Overførsel er en del af Windows 7, og til Windows XP og Windows Vista kan det downloades.

[pt id=’2023434′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Datatids bedste tipsHvis du vil foretage en backup af filer bør du overføre dem til en ekstern harddisk snarere end direkte til en anden pc.”‘]

Datatids bedste tipsHvis du vil foretage en backup af filer, bør du overføre dem til en ekstern harddisk snarere end direkte til en anden pc.

1 Hent og installer

Hvis du vil overføre fra en XP-computer skal du først downloade og installere Windows Let Overførsel. Klik på 32-bit-linket. Ældre pc’er er sjældent af 64-bit-typen, men hvis du er usikker, kan du tjekke det her på downloadsiden.

[pt id=’2023435′ size=’large’ link=’file’]

 

2 Vælg måden at overføre på

Når du har åbnet Windows Let Overførsel, klikker du på knappen ”Næste” i det vindue, som åbner. Den følgende skærm spørger, hvordan du ønsket at overføre til din nye computer. Hvis du har et Let Overførsel-kabel, vælger du det. Ellers kan du benytte en ekstern harddisk, en USB-stick eller en netværksoverførsel.

[pt id=’2023436′ size=’large’ link=’file’]

 

3 Hvilken pc?

Du vil overføre filer fra din gamle pc. Så i næste vindue vælger du ”Det er min gamle computer”. Windows gransker nu nøje din harddisk for at se, hvilke ting du kan overføre til din nye Windows-pc. Skulle du fortryde, før du sætter overførslen i gang, kan du klikke på pilen øverst til venstre for at gå et skridt tilbage i processen.

[pt id=’2023437′ size=’large’ link=’file’]

 

4 Hvad skal overføres?

Hvis du er tilfreds med det, som Windows har fundet, klikker du på ”Næste”. Programmet fortæller dig, hvor store filer du overfører, nederst i højre hjørne. Så har du mulighed for at kontrollere, om der er plads nok på det eksterne drev, du eventuelt vil benytte til overførslen af filer og indstillinger fra den gamle computer.

[pt id=’2023438′ size=’large’ link=’file’]

 

5 Vælg fra

Hvis du ønsker at styre, hvilke filer og indstillinger Windows overfører, klikker du på ”Tilpas” under computernavnet og sikrer, at kun de mapper, du ønsker at overføre, er blevet valgt. Du kan tilpasse yderligere ved at vælge Tilpas > Avanceret, vælge flere mapper og til sidst klikke på ”Gem”.

[pt id=’2023439′ size=’large’ link=’file’]

 

6 Beskyt og gem

Alle dine filer og indstillinger gemmes i enkelt fil, som du kan beskytte med en adgangskode. Herefter kan du vælge, hvor filen skal gemmes. Vi vælger at gemme det på et eksternt, transportabelt drev. Gemme-processen kan tage et stykke tid afhængig af filens størrelse. Bryg en kop kaffe imens …

[pt id=’2023440′ size=’large’ link=’file’]

 

7 Overfør indholdet

Når filen er blevet gemt, klikker du ”Næste” to gange og derefter ”Luk”. Tænd din nye computer, indsæt det eksterne drev med Windows Let Overførsel-filen, og dobbeltklik på ikonet, når vinduet åbner. Skriv adgangskoden og klik på ”Overfør” på næste skærmbillede. Overførslen går i gang.

[pt id=’2023441′ size=’large’ link=’file’]

 

8 Alt er på plads

Så er alle filer overført til den nye Windows 7-computer – her er det en masse fotomapper. Løb alle pc’ens mapper igennem for at se, om det hele er kommet med. Tjek også favoritlisten i din browser og kontaktlisten i dit mailprogram. Til sidst skal du geninstallere dine programmer, for eksempel Microsoft Office-pakken.

[pt id=’2023442′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Guide
Tips og trick
Windows Let Overførsel

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S